Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Οι νεοδημοκράτες επιλέγουν Σαμαρά


Ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι «γαλάζιες» κάλπες όλα τα μηνύματα που έρχονται από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός φαίνεται να έχει κερδίσει τη βάση της «γαλάζιας» παράταξης, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Σαμαράς σαρώνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο μεστός πολιτικός λόγος του, η πρόθεσή του να αποκαταστήσει την τιμή των νεοδημοκρατών και να δημιουργήσει και πάλι ένα κόμμα που θα έχει ως πρώτο μέλημα την ενίσχυση της βάσης, «μίλησαν» στην καρδιά των πικραμένων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας τις βάσεις για την εκλογή του στην προεδρία της παράταξης.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, ακόμη ένας σοβαρός λόγος έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του πρώην υπουργού Πολιτισμού. Το γεγονός πως οι νεοδημοκράτες επιθυμούν να ηγηθεί της παράταξης ένας πολιτικός που δεν προέρχεται από τζάκια και δεν πορεύεται «προστατευόμενος» από μεγάλα συμφέροντα που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα τόσο στη Νέα Δημοκρατίας όσο και στη χώρα.

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται από την πλειονότητα των νεοδημοκρατών, για έναν πολιτικό με «καθαρό» λόγο, που δεν έκρυψε σε κανένα σημείο της πολιτικής του καριέρας τις απόψεις και τις θέσεις, όποιο και αν ήταν το πολιτικό κόστος.

Επίσης, αυτό που λέγεται και που έδωσε πολλούς πόντους στον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι μιλάει για Ελλάδα και για πατρίδα.

«Μετά από πολλά χρόνια ένα νεοδημοκράτης πολιτικός δίνει έμφαση στις ιδέες που αποτέλεσαν την ιδεολογική βάση της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της παράταξης.

Εκτός, όμως, της δυναμικής που έχει αποκτήσει ο Μεσσήνιος πολιτικός στην περιφέρεια, η χθεσινή πραγματικά εντυπωσιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα, κατέδειξε ότι και οι νεοδημοκράτες των μεγάλων αστικών κέντρων είναι στο πλευρό του.

Χιλιάδες οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας κατέκλεισαν κάθε γωνιά του Ζαππείου δίνοντας το σύνθημα της νίκης και της επικράτησης στις εκλογές της Κυριακής.

Μάλιστα, κύκλοι της παράταξης, αλλά και ανεξάρτητοι πολιτικοί σχολιαστές, έκαναν λόγο για μια συγκέντρωση που είχαν πολλά χρόνια να δουν.

Επιβάλλεται μαζική προσέλευση

Ένα από τα βασικά ζητούμενα της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου είναι η μαζική προσέλευση των νεοδημοκρατών.

Όπως επισημαίνεται από το σύνολο των «γαλάζιων» στελεχών πέρα από την εκλογή προέδρου το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ είναι ο αριθμός των νεοδημοκρατών που θα προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή.

Επιβάλλεται, όπως λένε, να υπάρξει μεγάλη προσέλευση, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει η παράταξη να κινηθεί την επόμενη ημέρα ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

«Αν πάνε να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες η ΝΔ και ο νέος αρχηγός θα αποκτήσουν νέα ώθηση και θα μπορέσουν να δείξουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η παράταξη κάνει μια νέα δυναμική αρχή, μετά την συντριβή στις εθνικές εκλογές», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, αυτό που λέγεται είναι ότι αν πάει μισό εκατομμύριο και πλέον να ψηφίσει ο νέος αρχηγός της παράταξης, όποιος αυτός και αν είναι, θα μπορέσει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του χωρίς κλυδωνισμούς και αμφισβητήσεις, καθώς θα έχει στο πλευρό του ισχυρή εντολή από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βάσης.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά η βάση θα πρέπει να δώσει δυναμικό παρόν προκειμένου να δώσει ώθηση στον νέο αρχηγό για να φέρει και πάλι στην εξουσία την Νέα Δημοκρατία.

Ψηφοφορία από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρης Σιούφας, έκανε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την Κυριακή, στις 29 Νοεμβρίου, εκλέγουμε νέο πρόεδρο του Κόμματός μας. Μετέχουμε στην εκλογή όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη κατά την ημέρα των εκλογών. Κάνουμε, έτσι, ένα εξαιρετικά σημαντικό, πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα.

Ένα βήμα άμεσης Δημοκρατίας, που δυναμώνει το άνοιγμά μας στην Κοινωνία. Ένα βήμα Δημοκρατίας, που ενισχύει την αμφίδρομη επικοινωνία του Κόμματός μας με την Κοινωνία. Ένα άλμα, που υπηρετεί κοινούς στόχους, όπως η συνοχή, η αλληλεγγύη, η προοπτική. Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Με τη συμμετοχή μας κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο δυνατή. Με τη συμμετοχή μας συμβάλλουμε στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Παρόλο που είναι γνωστές, θέλω να επαναλάβω και σήμερα ορισμένες βασικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές:

1ον: Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωΐ και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Εάν υπάρξουν εκλογικά τμήματα στα οποία θα συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων, η ψηφοφορία παρατείνεται με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

2ον: Μπορούν να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών στις 29 Νοεμβρίου όλοι όσοι είναι μέλη επιβεβαιώνοντας την εγγραφή τους και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και όλοι όσοι θέλουν να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά μόνο συμπλήρωση της σχετικής αίτησης με την επίδειξη Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και καταβολή της συνδρομής των δύο (2) ευρώ.

3ον: Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το Δήμο στον οποίο ψηφίζουν κατά τις εθνικές εκλογές, αλλά και ανεξάρτητα από την περιοχή της Τοπικής Οργάνωσης στην οποία είναι (εάν είναι) εγγεγραμμένοι.

4ον: Εάν χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, θα γίνει το Σάββατο στις 5 Δεκεμβρίου τις ίδιες ακριβώς ώρες. Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.

Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους, τα ΚΕΠ της Χώρας, τους Φορείς αυτών, αλλά και όσοι άλλοι συνέτρεξαν και συντρέχουν για να έλθει σε πέρας αυτό το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, της εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη λαϊκή βάση.

Για μια ακόμη φορά, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, θέλω να επαναλάβω τη σημασία της συμμετοχής.

Την Κυριακή, στις 29 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι παρόντες. Αποφασίζουμε, επιλέγουμε, δυναμώνουμε τη Νέα Δημοκρατία. Και, βέβαια, δεν εκλέγουμε μόνο τον επόμενο πρόεδρο του Κόμματός μας. Επιλέγουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Χώρας. Είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση όλων των μελών και όλων εκείνων που θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης και δημοκρατικής Παράταξής μας. Και από την επομένη της εκλογής του νέου Προέδρου, με όλες μας τις δυνάμεις αφοσιωνόμαστε πλήρως στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μας ανέθεσε ο Ελληνικός Λαός.»

«Η βάση διέλυσε τους μηχανισμούς»

«Έχει γίνει μια αληθινή Δημοκρατική Επανάσταση. Για πρώτη φορά σε μεγάλο κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα η ίδια η βάση επέβαλε να ακουστεί η φωνή της.

Δεν μπόρεσαν οι μηχανισμοί να επιβάλουν στη βάση να σιωπήσει. Η βάση διέλυσε τους μηχανισμούς...», τόνισε στην κεντρική του ομιλία στην Αθήνα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ευχαριστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την στήριξη που του παρείχε, πρόσθεσε: «Πολύ γρήγορα ξεκίνησαν και οι επιθέσεις «κάτω από τη ζώνη.

Τότε απαντήσαμε και πάλι με μήνυμα Ενότητας, κι αυτή η αρχική αγωνία για την Ενότητα έγινε πολύ γρήγορα βεβαιότητα για Ενότητα. Γιατί εσείς είστε οι εγγυητές της Ενότητας και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει την εντολή σας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η εποχή που δεν μπορούσε ο νεοδημοκράτης να μιλήσει για τις ιδέες του και τα ιδανικά του τελείωσε.

«Δεν θα κρύβουμε πια τις ιδέες μας. Υψώνουμε την Ελπίδα του αύριο, με σημαία την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ντρεπόμαστε πια για όσα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι και είμαστε υπερήφανοι για την ιδεολογική ταυτότητα που μας χάρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για Ελευθερία, για Πατρίδα, για Δικαιοσύνη, για Ισονομία, ια Ανταγωνιστικότητα, για Ανάπτυξη, για Διάχυση ευκαιριών σε όλους
και Ευημερία για όλους», τόνισε

Κάποιοι μας απάντησαν, συμπλήρωσε, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για τις ιδέες μας, γιατί... «περιχαρακώνουμε», λένε, το κόμμα μας και διώχνουμε από κοντά μας τους γνωστούς «ταλαντευόμενους» ή και απογοητευμένους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

«Δεν έχουν καταλάβει ότι, με το να μη μιλάμε για τις αξίες μας έχουμε διώξει πολύ περισσότερους δικούς μας ψηφοφόρους από το δικό μας κόμμα...

Γι’ αυτό και τους απαντώ: Εμείς φτιάχνουμε τη μεγάλη την πολύ μεγάλη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: TragasNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: