Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ολομέτωπη επίθεση Αντώνη Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ


Επίθεση με αιχμή τα ζητήματα της οικονομίας εξαπέλυσε στο ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου περιοδεύει εν όψει των εσωκομματικών εκλογών.

Αφού υποστήριξε πως το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να φορτώσει τα δικά του αδιέξοδα στην κατάσταση που κληρονόμησε από τη ΝΔ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε προεκλογικά στους πάντες τα πάντα, κι ας γνώριζε πολύ καλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Υποστήριξε ακόμη πως «ένα μεγάλο έλλειμμα το έκανε πολύ μεγαλύτερο διαγράφοντας δημόσια έσοδα και φουσκώνοντας δημόσιες δαπάνες, για να ξεκινήσει από χαμηλότερο σημείο και να δείξει τη επιδείνωση της επόμενης χρονιάς ως "βελτίωση"».

«Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία αν το ΠΑΣΟΚ αλλάζει θέσεις για τον προϋπολογισμό κάθε 24 ώρες. Τα spreads των κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν μόλις τις τελευταίες μέρες. Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας παραδέχθηκε πως η ΝΔ «σίγουρα δεν έλυσε όλα τα προβλήματα» όμως, πρόσθεσε, το πακέτο Καραμανλή, τον περασμένο Σεπτέμβρη, ήταν ό,τι λιγότερο οδυνηρό κι ό,τι πιο αποτελεσματικό για να βγούμε από την κρίση. «Πριν διαλύσει την οικονομία με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και φοροεπιδρομές, ίσως είναι καλύτερο να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σ’ εκείνο το πακέτο Καραμανλή» τόνισε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: