Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Κ. Καραμανλής προς Μεϊμαράκη για την διαδοχή : "Είσαι τρελός"!

Σημαντικές διαφορές απόψεων που οδηγούν σε άμεση συγκρουση μεταξύ του Ευ. Μεϊμαράκη και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με αφορμή τους χειρισμούς για τη διαδοχή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα». Ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε το γεγονός σε βουλευτές και δημοσιογράφους χθες, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των μελών του νέου Κοινοβουλίου.

«Μπορούσε και έπρεπε να γίνει τακτικό Συνέδριο. Εγώ πήγα και το είπα στον πρόεδρο: Να πάμε σε τακτικό. Διαφορετικά τι θα πάμε να κάνουμε στο Συνέδριο; Να μαζευτούμε, να μιλήσουμε τρεις ώρες και να φύγουμε; Εκείνος μου είπε “είσαι τρελός”»!, φέρεται να δήλωσε ο πρώην υπουργός κ. Μεϊμαράκης.

Το επιχείρημα του κ. Καραμανλή, σύμφωνα τον κ. Μεϊμαράκη, ήταν ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να συγκληθεί τακτικό Συνέδριο, με δεδομένη την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ. Ο πρώην υπουργός φέρεται να επέμεινε και να ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση τακτικού Συνεδρίου.

«Έτσι όπως πάει να γίνει, θα διχαστεί και η βάση. Αυτός που θα εκλεγεί θα αναγκαστεί να υιοθετήσει δεξιό λόγο, διότι απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ. Θα εγκλωβιστούμε σε αυτόν τον λόγο και μετά άντε να ανοιχτούμε στον κόσμο...», φέρεται να σχολίαζε χθες στους συνομιλητές του ο κ. Μεϊμαράκης. Ευθύνες απέδιδε και στον κ. Σιούφα για τους χειρισμούς του στην οργάνωση του έκτακτου Συνεδρίου, δηλώνοντας ότι «όπως προχωράει η διαδικασία θα πάμε στο Συνέδριο για να πάρει χειροκροτήματα ο Σιούφας και μετά να φύγουμε. Εμένα φίλος μου είναι, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι διαφωνώ με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Δεν πήγα στην επιτροπή γιατί δεν ήθελα να κάνω το καρτούν!...».


Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να στοχοποιεί τον κ. Αντ. Σαμαρά, μετά την απόφαση του τελευταίου να πραγματοποιηθεί μεταξύ τους συνάντηση. «Ο Σαμαράς πυροδότησε και δυναμίτισε με τη στάση του τον δεύτερο γύρο. Με αυτό το ενδεχόμενο, να έχουμε δεύτερο γύρο, εγώ τον αναζήτησα γιατί λογικά θα γίνει “αντι-ντορικό” μπλοκ. Αυτή η στάση βοηθάει την Ντόρα από τον πρώτο γύρο. Ο Σαμαράς με πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που διέρρευσε ότι “έφαγα πόρτα”. Ε, σταμάτησα κι εγώ να τον ψάχνω...», φέρεται να δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: