Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος έβλαψαν τη Νέα Δημοκρατία ή το Μητσοτακέϊκο;


Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα φερέφωνα της Ντόρας Μπακογιάννη που λένε, ότι δήθεν ο Σαμαράς που παλαιότερα είχε ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη όταν αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία το 1993 και ο Αβραμόπουλος, που σαν Δήμαρχος Αθηναίων είχε ιδρύσει το κόμμα Κ.Ε.Π. Κίνημα Ενεργών Πολιτών, δήθεν έβλαψαν τη Νέα Δημοκρατία τώρα στις εκλογές.

Αυτά όλα που λένε είναι ασυναρτησίες και δεν έχουνε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Το 1977 ο Μητσοτάκης είχε ιδρύσει το κόμμα Νεοφιλελευθέρων, το οποίο είχε βγάλει δύο βουλευτές, τον Μητσοτάκη και τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Ο Μητσοτάκης τότε χαρακτήριζε τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή με υβριστικές εκφράσεις "Καραμανλής σημαίνει χάος", ότι είναι αγνώμονας κλπ.

Για την συντριβή του 1981 ευθύνεται μόνο ο Γεώργιος Ράλλης; Το νούμερο δύο της Κυβέρνησης του, ο Μητσοτάκης, δεν ευθύνεται καθόλου για την ήττα εκείνη;

Εκτός από τον εαυτό του, την κόρη και τον γιό του, έφερε έστω και μία ψήφο στη Νέα Δημοκρατία ο Μητσοτάκης;

Για να γίνει όμως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία το 2004, δεν έγινε τυχαία. Έδωσε ο Σαμαράς όλα τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης στη Νέα Δημοκρατία από το 2000. Ο Αβραμόπουλος διέλυσε το μικρό κόμμα ΚΕΠ που είχε ιδρύσει και έτσι κατάφερε η Νέα Δημοκρατία να γίνει κυβέρνηση.

Ποιός έκανε κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία; Η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Αντώνης Σαμαράς με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο;

Αν δεν ήταν αυτοί οι δύο, η Νέα Δημοκρατία ή θα ήταν ακόμα αντιπολίτευση ή θα είχε σπάσει στα δύο.

Θέλετε Νεοδημοκράτες αρχηγό τη Ντόρα Μπακογιάννη; Διαφέρει σε τίποτα η πολιτική της από την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου; Διαφοροποιείται σε κάτι; Αν ναι πείτε το και σε εμάς να το μάθουμε.

Τι κόμμα θα είναι αυτό που θα έχει την θυγατέρα Πρόεδρο, τον αδελφό της Αντιπρόεδρο και τον πατέρα τους Επίτιμο Πρόεδρο; Ούτε στο Πακιστάν με τον Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο και την θυγατέρα του Μπεναζίρ Μπούτο δεν γινότανε αυτά.

Όπως και να έχει οι Μητσοτάκηδες είναι ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία, είναι σώγαμπροι.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικό Ελληνικό Πολιτικό Κόμμα. Ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 4 Οκτωβρίου του 1974 και έχει αρχές και θέσεις, οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτά που λέει και πρεσβεύει η οικογένεια Μητσοτάκη, οι οποίοι δηλώνουν Νεοφιλελεύθεροι. Δεν είναι πλαστελίνη το κόμμα για να το τραβάει ο κάθε επιτήδειος αρχηγός στα μέτρα του.

Η Νέα Δημοκρατία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε ιδεολογική σύγχυση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει την ιδεολογία της, να δει τι πρεσβεύει, για να το μάθουμε και εμείς.

Εάν οι εκλέκτορες θελήσουν, μπορούν να δώσουν έναν νέο αρχηγό, που δεν θα κατάγεται από Πολιτικό τζάκι, για να τραβήξει αυτή η πολύπαθη, μεγάλη, Πατριωτική και Δημοκρατική Παράταξη τον δρόμο της, χωρίς φαντάσματα του παρελθόντος.

Εάν όχι, τότε το μέλλον θα δείξει την πορεία και την κατάληξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: