Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Aγριογούρουνο χτύπησε ταξί προξενώντας ζημιές 4.500 ευρώ

ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ

«Άλλοι πάνε για κυνήγι και δεν βρίσκουν και σε μένα έπεσε πάνω μου», θα πει ο οδηγός Όμηρος Αμπατζίδης

Μεγάλη λαχτάρα πέρασε ένας νεαρός ταξιτζής στην Κομοτηνή χθες το απόγευμα όταν επιστρέφοντας από δρομολόγιο από την Ξυλαγανή και μόλις πέρασε τη γέφυρα του οικισμού αισθάνθηκε να πετάγεται ένας μαύρος όγκος μπροστά του.

«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, ένα μπαμ άκουσα, σα να χτύπησα σε τοίχο! Με το ζόρι κράτησα το αυτοκίνητο στο δρόμο. Τελευταία στιγμή είδα και μου φάνηκε σαν αγριογούρουνο. Με χτύπησε στο καπό κι αν το αυτοκίνητο δεν ήταν γερό θα ήμουν στα θυμαράκια», θα πει ο Όμηρος Αμπατζίδης, που περιγράφει το ανέλπιστο συμβάν.


«Πήγα για δρομολόγιο 15 ευρώ και μου βγήκε 4.500 η ζημιά», θα πει απαρηγόρητος, αφού τη ζημιά δεν την καλύπτει η ασφαλιστική εταιρία, επειδή το ζώο …δεν είχε αφεντικό. Τα ξημερώματα όταν περιέγραψε το περιστατικό και σε άλλους ταξιτζήδες πήγαν στο σημείο και βρήκαν το ζώο νεκρό στα χωράφια, το πήραν για να κάνουν έστω ένα …καλό γεύμα της παρηγοριάς. Άλλοι πάνε για κυνήγι και δεν βρίσκουν και σε μένα έπεσε πάνω το αγριογούρουνο που ήταν ένα θεριό των 150 κιλών, καταλήγει.

Η περίπτωση του άτυχου ταξιτζή που είναι παροπλισμένος λόγω της ζημιάς του ταξί για οκτώ μέρες από την δουλειά του συζητείται σε όλες τις πιάτσες, ενώ το ζήτημα ότι υπάρχουν άγρια ζώα που κατέβηκαν στον κάμπο είναι ένα υπαρκτό και μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι ένα αγριογούρουνο έκανε την εμφάνισή του μέσα στα βαμβακοχώραφα σαν να έχει χάσει τον προσανατολισμό του, αλλά επειδή κινείτο δεν είχε εντοπιστεί ο χώρος ούτε κανείς ανέλαβε να το κυνηγήσει κι έτσι έλαχε στον ‘Ομηρο Αμπατζίδη το «τυχερό» να πέσει επάνω του, το ζώο να τραυματιστεί θανάσιμα, αλλά ο ίδιος να σωθεί χάρις στην επιδέξια οδήγηση και το γερό αμάξι μάρκας Μερσεντέζ.

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλους επαγγελματίες οδηγούς, με σκυλιά που είναι το πιο συνηθισμένο, με αγελάδα, με γαϊδούρι, αλλά και με αρκούδα.

Αξίζει να θυμηθεί κανείς και ένα άλλο παράδοξο περιστατικό πριν λίγα χρόνια στην θαλάσσια περιοχή της Μαρώνειας με αγριογούρουνο που ξέφυγε από χαράδρα κι επειδή το κυνηγούσαν μη έχοντας σημείο διαφυγής μπήκε στην θάλασσα, όπου το «ψάρεψε» με τα κουπιά ερασιτέχνη ψαρά, που δεν έφερε ψάρια στο σπίτι αλλά κυνήγι.

Πηγή: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: