Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Προτάσεις για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων


Του Κυριάκου Βελόπουλου υποψήφιου Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή την εκλογική μάχη ο κάθε πολίτης αισθάνεται πως καλέιται να αποφασίσει για δράσεις οι οποίες θα ανατρέψουν ένα περιβάλλον που συνεχίζει να σημαδεύεται από μια βαθιά οικονομική κρίση. Όλοι γνωρίζουμε πως πάνω από την πατρίδα μας πλανάται σήμερα το φάντασμα ενός θλιβερού θεάματος, της χρεοκοπίας.

Αν δεν πράξουμε κάτι γρήγορα και αποφασιστικά η χώρα μας κινδυνεύει να κολλήσει στο τέλμα της υπανάπτυξης χωρίς αύριο, δίχως μέλλον. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή όλοι μας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας για πραγματική δουλειά ώστε να πολεμήσουμε ενάντια στα δυσμενή σενάρια του μέλλοντος.

Ο πολιτικός λόγος των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων εξαντλείται σε υποσχέσεις και παροχολογία, γνωρίζοντας πολύ καλά όμως το ανέφικτο των υποσχέσεών τους εφόσον το δημοσιονομικό έλλειμμα χτυπάει κόκκινο. Μιλάνε συνεχώς για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως και της εισφοροδιαφυγής, ενώ χρόνια τώρα απέφυγαν συστηματικά να θίξουν οργανωμένα συμφέροντα. Μιλάνε για κοινωνικές παροχές με νέα δανεικά σε μια περίοδο φοβερής κρίσης ενώ για μήνες τώρα σπαταλούσαν χρήματα που ποτέ δεν έφτασαν σε όσους τα είχαν πραγματικά ανάγκη.

Στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό έχουμε διακηρύξει από την αρχή πως στις προτάσεις μας για τα οικονομικά προτεραιότητά μας και μέλημά μας είναι ο πολίτης να έχει εμπιστοσύνη στο φορολογικό μας σύστημα. Για να γίνει όμως αυτό επιβάλλεται να καταργηθούν οι xαριστικές διατάξεις στους οικονομικά εύπορους και προπάντων να εφαρμόζονται οι Νόμοι αμετάκλητα.

Μόνο η απλότητα, η διαφάνεια, η σταθερότητα, η φορολογική δικαιοσύνη θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Μην τρέφουμε αυταπάτες, όσο πιο μικρή φοροδιαφυγή έχουμε τόσο πιο δημοκρατικές αρχές θα έχει η χώρα και τόσο περισσότερο ανεξάρτητα θα λειτουργεί η δικαιοσύνη.

Προτείναμε 100% φορολογική απαλλαγή των επαναεπενδυομένων κεφαλαίων εφ' όσον γίνουν εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Προτείναμε διετή πλήρη πριμοδότηση της ασφαλιστικής κάλυψης κάθε νεοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου εφ' όσον η επιχείρηση δεν απολύσει στο διάστημα αυτό κανένα απασχολούμενο.

Κατάργηση όλων των φορολογικών απαλλαγών και εφαρμογή δύο συντελεστών που θα κινούνται μεταξύ 20 και 30% με ταυτόχρονη ποινικοποίηση κάθε μορφής φοροδιαφυγής.

Επιπρόσθετα προτείναμε άνοδο του φορολογικού δείκτη σε OFF SHORE εταιρείες που διαθέτουν ιδιοκτησίες επί ελληνικού εδάφους στο 5%.

Προτείναμε εξόφληση από την πολιτεία όλων των καθυστερημένων δόσεων των πιστωτικών καρτών μέχρι 1000 Ευρώ και αναστολή για ένα διάστημα έξι μηνών έως ένα έτος της πληρωμής του κεφαλαίου για μεγαλύτερα ποσά. Το ποσόν που θα πιστωθεί σε κάθε τράπεζα θα εκπέσει από τα 5 δις του κεφαλαίου των 28 δις και απόσυρση για χρονικό διάστημα δύο τουλάχιστον ετών της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εφ' όσον δεν απολυθεί κανένας υπάλληλος.

Τα μέτρα αυτά συμπληρώνονται και με μια σειρά ακόμη προτάσεων όπως η αλλαγή πλαισίου του ΤΕΜΠΕ με τη δυνατότητα η μία από τις τρεις χρήσεις να μπορεί να είναι και ζημιογόνος και οι οφειλές προς την πολιτεία να μην αναστέλλουν την δανειοδότηση αλλά αυτή να δίνεται αφού προηγουμένως καλυφθούν οι οφειλές προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης ένα σημαντικό σημείο των προτάσεών μας είναι και η κατάργηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ τουλάχιστον για δύο χρόνια και για ποσά κάτω των 10.000 Ευρώ ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες που έχουν πρόβλημα. Επιπρόσθετα για να απελευθερωθούν κεφάλαια προτείναμε και την κατάργηση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και των τεκμηρίων για μία πενταετία με την θέσπιση Υπεύθυνης Δήλωσης ότι τα διακινούμενα κεφάλαια δεν αποτελούν προϊόν εγκλήματος.

Τέλος προτείναμε την κατάργηση της φορολογίας για κάθε οικονομική δράση σε Νησιά κάτω των 100 κατοίκων όπως επίσης και ασφαλιστικών τους εισφορών.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μέρος προτάσεών μας στην Κυβέρνηση για την έξοδο από την οικονομική κρίση όταν κληθήκαμε να συνδράμουμε την πανεθνική προσπάθεια για την αντιμετώπισή της και που δυστυχώς, η κυβέρνηση απέρριψε και δεν εφάρμοσε. Το αποτέλεσμα είναι η δυσχερής κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελληνική οικονομία με την αγορά να ασφυκτιά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υποφέρουν και την ελληνική οικογένεια να αντιμετωπίζει την απειλή της ανεργίας, απέναντι σε ένα κράτος πελατειακής σπατάλης και των αδιαφανών συναλλαγών με ισχυρούς και ημέτερους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως θα πρέπει να μπει ένα τέλος στα βάρη που πέφτουν στη μικρομεσαία επιχείρηση και τον εργαζόμενο, και να δώσουμε έναν αγώνα για την τόνωση της αγοράς, στηρίζοντας την απασχόληση και δημιουργώντας νέα αναπτυξιακά πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: