Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Στα μπλόκα οι ελαιοπαραγωγοί


Οι αγρότες της Χαλκιδικής από προχθές έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους οχήματα σε δύο σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στον κόμβο της Πορταριάς και στη διακλάδωση της Τρίγλιας.

Με μπλόκα σε κομβικές αρτηρίες της Χαλκιδικής οι ελαιοπαραγωγοί διεκδικούν καλύτερες τιμές για την πράσινη βρώσιμη ελιά. Ωστόσο η κινητοποίηση που γίνεται κατά την προεκλογική περίοδο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητά της, καθώς δεν μπορεί να δοθεί άμεση λύση.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής από προχθές έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους οχήματα σε δύο σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, στον κόμβο της Πορταριάς και στη διακλάδωση της Τρίγλιας, χωρίς να έχουν κόψει την κυκλοφορία. Αντίστοιχη κινητοποίηση αναμένεται να ξεκινήσει και στο ύψος της Ορμύλιας.

“Σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς, οι έμποροι τους προτείνουν τιμή από 0,80 έως 1 ευρώ.

“Το κόστος παραγωγής ανά κιλό, υπό προϋποθέσεις, κυμαίνεται από 1,05 έως 1,20 ευρώ”, εξηγεί ο κ. Καπάνδρεας και προσθέτει: “Εμείς ζητούμε τουλάχιστον 1,20 ευρώ ανά κιλό, για να μπορούμε έστω και στοιχειωδώς να ανταποκριθούμε στα έξοδά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην πουλήσουμε τη σοδειά μας, εάν δεν πετύχουμε καλύτερη τιμή”.

Η αναζήτηση αρμοδίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απέβη άκαρπη, αφού “οι πάντες ασχολούνται με τις εκλογές”, αναφέρει ο κ. Καπάνδρεας και υπογραμίζει πώς θα επιμείνουν στις κινητοποιήσεις.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: