Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Σφοδρές αντιδράσεις στο Κιλκίς για Τσιτουρίδη


«Παράδοξη και χωρίς εξήγηση απόφαση της Ρηγίλλης και του πρωθυπουργού», η οποία «προκάλεσε σάστισμα και αισθήματα αγανάκτησης στις τάξεις των στελεχών και απλών ψηφοφόρων της ΝΔ στον νομό, που τον τίμησαν με την ψήφο τους», διαπιστώνει ο Τύπος του Κιλκίς αναφορικά με τον αποκλεισμό του Σάββα Τσιτουρίδη από το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

«Αίσχος και ντροπή κύριε Καραμανλή» είναι ο τίτλος – μήνυμα της εφημερίδας του «Μαχητή του Κιλκίς» ο οποίος κάνει λόγο για «εξωφρενική απόφαση της Ρηγίλλης» και καταγγέλλει ότι ο πρωθυπουργός «‘έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του’ τη βούληση του εκλογικού σώματος του νομού Κιλκίς, που περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του τον πρώην υπουργό».

Ως «ευθεία προσβολή κατά του Κιλκίς» αντιλαμβάνεται η εφημερίδα «Ημερησία» του νομού την επίμαχη απόφαση. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του εντύπου, «διατυπώνονται ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της». Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά στη «δήλωση – ‘καταπέλτη’» του Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος «σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους κάνει λόγο για ‘σταλινικές πρακτικές ‘αποκεφαλισμού’ διαφωνούντων με τους εκλεκτούς της διαπλοκής».

Στο ίδιο πλαίσιο της έντονης εσωπαραταξιακής αντιπαράθεσης, οι εξοργισμένοι ψηφοφόροι του Σάββα Τσιτουρίδη στο Κιλκίς αναφέρουν ότι η εξέλιξη «δεν ‘δένει’ με τα περί ‘αξιολογήσεως της στάσεως του συνόλου των βουλευτών της παράταξης’, που είχε αναφέρει προσφάτως ο πρωθυπουργός, καθώς (ο Σάββας Τσιτουρίδης) δεν μετείχε την τελευταία διετία στην κυβέρνηση, και ως εκ τούτου δεν συνδέονταν και με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου».

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: