Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ζητώ την ψήφο όλου του λαού της Ροδόπης χωρίς διακρίσεις

ΗΠΙΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Απάντησε στα δημοσιεύματα και στις δηλώσεις συνυποψήφιων του για την επιλογή να κατέβει υποψήφιος στο νομό μας

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Εάν ο κ. Στυλιανίδης και το κόμμα του κάνανε σωστή δουλειά, δεν θα παρακαλούσαν να φτιάξουμε όλοι τα ψηφοδέλτια μας με τέτοιο τρόπο ώστε …να βγει βουλευτής

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεν λειτουργούν με συνθήκες ιδεολογικές, αλλά με συνθήκες εξυπηρετικές των στόχων του τουρκικού Προξενείου
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ: Δεν λέμε να φύγει, αλλά να μπει στα καλούπια όλων των διπλωματικών αποστολών

ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Στη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα, θα δείτε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει βάλει έναν όρο που διευκολύνει πολύ τον κ. Παπανδρέου, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό μου φαίνεται πάρα πολύ εξυπηρετικό για όλους

ΤΟΥΡΚΙΑ: Δεν αισθάνομαι εχθρός της Τουρκίας, όπως με παρουσιάζουν τα Μέσα Ενημέρωσης

«Έρχομαι στην ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδος για να δώσω το μήνυμα της αισιοδοξίας και να μεταφέρω την αγάπη και την υποχρέωση του Κέντρου προς αυτή την Περιφέρεια. Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σ’ αυτό εδώ τον τόπο, λανθάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη!».

«Δεν αισθάνομαι εχθρός κανενός, όπως με παρουσιάζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ούτε θεωρώ τον κ. Στυλιανίδη αποτυχημένο, αλλά φοβισμένο», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας σε όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος στο νομό Ροδόπης. Ο πρόεδρος του κόμματος βρέθηκε χθες το απόγευμα στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε κεντρική προεκλογική ομιλία, ενώ νωρίτερα παραχώρησε στο χώρο του ξενοδοχείο «Φιλία», συνέντευξη Τύπου, δίνοντας την δυνατότητα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να τον ρωτήσουν για την επιλογή του αυτή, αλλά και ζητήματα εθνικά, οικονομίας και επενδύσεων.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε να είναι μόνος στο χώρο της συνέντευξης και όχι πλαισιωμένος από συνυποψήφιους του στην περιοχή ή στελέχη του κόμματός του. «Τετ α τετ με τους συναδέλφους του», όπως είπε.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέλεξε να απαντήσει στην κριτική που δέχτηκε από τον βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη για την απόφασή του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης. Χαρακτήρισε ως «ρατσιστικό» το επιχείρημα, ότι η υποψηφιότητά του βοηθάει, ώστε να βγουν περισσότεροι μουσουλμάνοι βουλευτές και έκανε την εξής ερώτηση, «Έλληνες δεν είναι και αυτοί;» Και προσέθεσε, «εκτός αν στο βάθος ξέρουν ότι δεν είναι Έλληνες, οπότε το επιχείρημα του κ. Στυλιανίδη ότι θα εκλεγούν περισσότεροι μουσουλμάνοι και λιγότεροι χριστιανοί είναι έωλο.

Μίλησε για «φοβισμένους αντιπάλους» και καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης και του Ροδοπίτη υπουργού, λέγοντας ότι, «εάν ο κ. Στυλιανίδης και το κόμμα του κάνανε σωστή δουλειά, δεν θα παρακαλούσαν να φτιάξουμε όλοι τα ψηφοδέλτια μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να βγει βουλευτής». Ζήτησε την ψήφο όλου του λαού της Ροδόπης χωρίς διακρίσεις και είπε ότι η Ελλάδα είναι μία επικράτεια και ο κάθε πολιτικός αρχηγός έχει δικαίωμα να επιλέγει που θα εκλεγεί.

Σχολίασε τα σχόλια των τούρκικων Μέσων ενημέρωσης και ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται εχθρός κανενός, λέγοντας, ότι, «ίσως όταν κάποιος επιζητά την αξιοπρέπεια της χώρας του για τους άλλους να είναι δύσκολο να το καταπιούν». Όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, ανέφερε, ότι, «εμείς τόσα χρόνια σαν χώρα δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τους τσιγγάνους, τους Πομάκους και όλους εκείνους που σιγά-σιγά ενσωματώνονται από το τούρκικο προξενείο. Σας θυμίζω ότι πριν 10 χρόνια δεν υπήρχε η έννοια Τουρκία εδώ λέγαμε μουσουλμάνους, όπως προσδιορίζεται από την συνθήκη της Λοζάνης. Παραγράφους όμως αυτής της συνθήκης τις έχει καταπατήσει η Τουρκία, το κάνει και τώρα. Η συνθήκη μιλά σαφώς για Έλληνες μουσουλμάνους δεν μιλάει για Τούρκους».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στους μουσουλμάνους υποψηφίους της περιοχής, «διάβασα τα φυλλάδια των υποψηφίων συναδέλφων και διάβασα ξεκάθαρα ότι είμαι Τουρκάλα, Τουρκάλα, Τουρκάλα, εάν κάποια κυρία αισθάνεται Τουρκάλα τότε πρέπει να πάει στην τουρκική βουλή. Δεν μπορείς να βγάζεις λόγους εναντίον της χώρας που σε εξέλεξε στο ελληνικό κοινοβούλιο, στη βουλή της Τουρκίας. Οι βουλευτές δεν λειτουργούν με συνθήκες ιδεολογικές, αλλά με συνθήκες εξυπηρετικές των στόχων του τουρκικού προξενείου, αυτό δεν είναι δημοκρατικό αλλά βάζει σε δοκιμασία την δημοκρατία». Κατέληξε λέγοντας ότι, «όλο και περισσότερο το τουρκικό προξενείο διορίζει τους βουλευτές, γιατί περί διορισμού πρόκειται, ποιος θα βγει και ποιος θα προωθηθεί».

Τέλος ρωτήθηκε και για το έργο του αγωγού Μπουρκάς – Αλεξανδρούπολη, για το οποίο σημείωσε τα εξής, «αν διαβάσετε στη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα, θα δείτε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει βάλει έναν όρο που διευκολύνει πολύ τον κ. Παπανδρέου, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό μου φαίνεται πάρα πολύ εξυπηρετικό για όλους». Στο χώρο του ξενοδοχείου Φιλία μετά το πέρας της συνέντευξης ο Γιώργος Καρατζαφέρης πραγματοποίησε κεντρική προεκλογική ομιλία με πολύ κόσμο που έφθασε με λεωφορεία. Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από τη ΝΕΤ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Συμεωνίδου

Πηγή: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: