Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Πριγκιπάτο της Ανδόρας: Η 125η χώρα που αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία"


Διπλωματικές σχέσεις συνήψαν η ΠΓΔΜ και το Πριγκιπάτο της Ανδόρας, υπογράφοντας κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο η πρώτη αναφέρεται με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα.

Σε ανακοίνωση τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται σχετικά πως το έγγραφο υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας Χαβιέ Έσποτ και ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ΜΙΑ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν ικανοποίηση για την επίσημη υπογραφή του ανακοινωθέντος και αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις δύο χώρες, καθώς και στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή.

Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε, επίσης, στον κ. Έσποτ ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της χώρας κ. Ιβάνοφ, θα ορίσουν σύντομα πρεσβευτή, ο οποίος, με παράλληλη διαπίστευση, θα ασκεί αρμοδιότητες στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας, δημιουργώντας έτσι ισχυρή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη των διπλωματικών σχέσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, η Ανδόρα είναι η 125η χώρα που συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με την ΠΓΔΜ υπό το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα.

Πηγή: Μακεδονία

Η Ανδόρα έχει έκταση 468 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 83.888 κατοίκους.

Αυτά τα αποτελέσματα φέρνουν τα "Μακεδονικά" αεροπλάνα στην Κέρκυρα...

Εθνική ξεφτίλα κυρία Ντόρα, ακόμα και από την Ανδόρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: