Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Το μεγαλύτερο στον κόσμο USB drive 256 GB από την Kingston


Ποιός θα περίμενε ότι ένα μικροσκοπικό «στικάκι» USB θα χωρούσε τόσα δεδομένα όσο ένας κανονικός σκληρός δίσκος. Και όμως ακριβώς αυτό γίνεται εφικτό με τη νέα μνήμη-γίγα (USB flash drive), χωρητικότητας 256 GB (!), που μόλις ανακοίνωσε η εταιρία Kingston Technology, κορυφαίος διεθνής παραγωγός μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων μνήμης.

Το νέο προϊόν Kingston DataTraveler 300, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 365 δίσκους CD, λύνει τα χέρια των χρηστών, καθώς μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο κειμένων, τραγουδιών φωτογραφιών, βίντεο κλπ.

Θεωρείται επίσης ιδανικό για κατόχους μικρών φορητών υπολογιστών (netbooks), που με τον τρόπο αυτό μπορούν να επεκτείνουν δραστικά τον αποθηκευτικό χώρο τους. Το στικάκι-γίγας δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει πλέον η τεχνολογία των μνημών flash.

Η ταχύτητα ανάγνωσης των αποθηκευμένων δεδομένων είναι 20ΜΒ/δευτερόλεπτο και εγγραφής 10 ΜΒ/δευτερόλεπτο. Οι διαστάσεις του είναι 70,68Χ16,90Χ21,99 χιλιοστά. Τα δεδομένα προστατεύονται με ειδικό λογισμικό τοποθέτησης password, ενώ η εταιρία παρέχει και πενταετή εγγύηση.

Το προϊόν αγοράζεται, προς το παρόν, μόνο κατόπιν παραγγελίας σε κάποιο κατάστημα λιανικής.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: