Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Δεύτερη ήττα για Ηρακλή


Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους έδωσε την Κυριακή το απόγευμα στο Χοφ ο Ηρακλής με αντίπαλο του Κλουζ γνώρισε την ήττα με 2-0. Καλύτερος αμυντικά ο γηραιός στο πρώτο ημίχρονο κυρίως αμυντικά. Πολλές ήταν οι αδυναμίες που έδειξε ο Ηρακλής κυρίως στ' άκρα όπου επιβάλλεται ενίσχυση της ομάδας.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο, όμως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) αναβλήθηκε για σήμερα. Ο καιρός στην περιοχή ήταν αρκετά καλός με την θερμοκρασία να δείχνει τους 20 βαθμούς. Ο Όλεγκ Προτάσοφ σ’ αυτό το φιλικό χρησιμοποίησε από το ξεκίνημα του αγώνα τους Λέκι και Παπαζαχαρία στο κέντρο της άμυνας. Ο Ουκρανός θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Αργεντινό που αγωνίστηκε για πρώτη φορά, αλλά ταυτόχρονα να δει τον Έλληνα αμυντικό μετά το σύντομο πέρασμα που είχε από την Μπρίστολ Σίτι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν ακίνδυνος και χωρίς διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Η μοναδική καλή στιγμή έγινε στο 10ο λεπτό όταν ο Μιλάνο μπήκε στην αντίπαλη περιοχή επικίνδυνα, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Όμως οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλοί αμυντικά κλείνοντας τους χώρους και μην αφήνοντας τους παίκτες της Κλουζ να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τα καρέ του Κοβαλέφσκι.

Από την άλλη πλευρά οι Ρουμάνοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να πρέσαραν πολύ, όμως ήταν αρκετά φλύαροι. Στο 37ο λεπτό είχαμε ένα επικίνδυνο σουτ του Ντεμπαρμπιέ που πέρασε άουτ.

Ο προπονητής του Ηρακλή έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του Λέκι που έδειξε διάθεση να βοηθήσει. Μάλιστα ο Αργεντινός που δεν γνωρίζει ακόμα πρόσωπα και πράγματα μέσα στην ομάδα με την παρουσία του στο φιλικό με την Κλουζ έστω και για ένα ημίχρονο έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ομαδικό πνεύμα. Βέβαια βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας και όποια συμπεράσματα κι αν βγουν είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε συνολικά είναι λίγο ριψοκίνδυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Προτάσοφ χρησιμοποίησε μια τελείως διαφορετική 11αδα με περισσότερους έλληνες και μόλις τρεις ξένους τους Ντουμά, Επσταίν και Μπόζνιακ. Η ομάδα της Κλούζ ξεκίνησε πιο επιθετικά και μόλις στο 54ο λεπτό ο Μπαντής επεμβαίνει σωτήρια σε δυνατό σουτ των Ρουμάνων και εξουδετερώνει τον κίνδυνο. Η απάντηση του Ηρακλή έξι λεπτά αργότερα, καθώς ο Μπόσνιακ βγάζει τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον Γιάντση, που επιχείρησε να περάσει, αλλά ο Ρουμάνος γκολκίπερ επενέβη αποτελεσματικά.

Για τα επόμενα δύο λεπτά η άμυνα του Ηρακλή πολιορκήθηκε από τους Ρουμάνους. Στο 61' ο Κατσαμπής σώζει τον Ηρακλή, πάνω στην γραμμή της εστίας του Μπαντή σε σουτ του Ντέακ. Μετά από ένα λεπτό ο ίδιο ποδοσφαιριστής βρήκε στόχο. Ο Ντέακ λοιπόν με κοντινό σουτ, μετά από φάση διαρκείας έκανε το 0-1.

Στο 70ό λεπτό ο Αγρίτης δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ με τον Έλληνα επιθετικό να πιάνει τον αστράγαλό του. Ο Όλεγκ Προτάσοφ σήκωσε αμέσως τον νεαρό Βουτσία. Όσο περνούσε ο χρόνος άρχισαν να χαλαρώνουν οι άμυνες και σε μια κάθετη μπαλιά ο Τραορέ βγήκε τετ α τετ με τον Μπαντή και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-0 στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Πιλότο, Ντιέ, Μιλάνο, Ιωαννίδης, Ντίκα, Γιάκομπ.

Στο Β΄ Ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μπαντής, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Παπαστεριανός, Ντουμά, Κονέ, Αγρίτης (7ο’ Βουτσιάς), Επστάιν, Γιάντσης, Μπόζνιακ.

ΚΛΟΥΖ: Στάνσιου, Ζόρζε, Αλκαντάρα, Πανίν, Χούλιο, Ντίκα, Περάλτα, Ντουμπάρμπιερ, Κονέ, Καρντού, Ντάνι

Ικανοποιημένος παρά την ήττα

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ δήλωσε απ' την μεριά του: «Δεν μας αρέσει το σκορ. Ωστόσο αισθάνομαι ευχαριστημένος. Η ομάδα βελτιώνεται από μέρα σε μέρα. Δεν είναι εύκολο το έργο μας. Υπάρχουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές και προσπαθούμε να γίνουμε σύνολο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Μπορεί να μην δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ μας».

Ο Ουκρανός τεχνικός ρωτήθηκε για τον Λέκι που έκανε το πρώτο του παιχνίδι με τον Ηρακλή, αλλά και τον τραυματισμό του Αγρίτη: «Ο Λέκι προσπαθεί και αυτό είναι ικανοποιητικό. Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για όλους. Ο Αγρίτης για κάποιες ημέρες θα πονάει και αυτό θα τον αφήσει εκτός». Ο Ηρακλής θα δώσει νέο φιλικό την Τρίτη με την Μόναχο 1860.

Πηγή: gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: