Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Σχετικά με τα επεισόδια στην Μονή του Αγ. Διονυσίου στο Λιτόχωρο


Είναι γνωστό ότι η Μονή Διονυσίου, κατέχει πολλές χιλιάδες στρέμματα που έπρεπε να ανήκουν στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου.

Με κάποιο τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε στην Μονή αυτά τα στρέμματα, παράνομα προφανώς. Γι' αυτό και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

Δεν γνωρίζουμε για ποιόν ακριβώς λόγο έγινε η πορεία. Μήπως μετά την πορεία θα έδινε η Μονή την δασική έκταση πίσω; Όχι βέβαια, άλλοι είναι οι λόγοι.

Με μια πρώτη ματιά διαπιστώσαμε ότι ήταν εκεί και οπαδοί του ΕΑΡ, προφανώς και Ευαγγελικοί Χριστιανοί της Πιερίας. Τα φιλικά προς εμάς blogs της Πιερίας, Λευτεριά και Πιέριοι, καταγγέλουν ότι οι διαδηλωτές χτύπησαν γυναικόπαιδα που πολύ έξυπνα είχε τοποθετήσει ο Μάξιμος έξω από το Μοναστήρι, σαν ασπίδα προστασίας.

Κύριοι της πορείας, Δήμαρχε του Λιτοχώρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι κλπ. Εάν είχατε έστω και ένα δίκιο το έχετε χάσει. Είναι πολύ αντρισμός να χτυπάτε γυναίκες και παιδιά που υπερασπίζονται κατά την γνώμη τους, πέρα από το Μοναστήρι, και την θρησκεία τους που νοιώθουν ότι απειλείται;

Ασχέτως αν δεν είναι έτσι και στραφήκατε εναντίον της Μονής για τα κτήματα. Φυσικά και δεν μπορεί να ανήκει ακόμα και ο Μύτικας στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ορισμένοι Λιτοχωρινοί είναι χοντροκέφαλοι, τώρα μαθαίνουμε ότι είναι και άνανδροι.

Η θέση του blog μας είναι: Φυσικά και να επιστραφούν τα στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου όπου και ανήκουν. Ούτε ένα μέτρο από την γη αυτή σε Λιτοχωρινό. Κάτω τα χέρια από τον Όλυμπο.

Το βουνό των Θεών δεν μπορεί να ανήκει σε μοναστήρια. Ότι έχουν αρπάξει παράνομα οι καλόγεροι και οι παπάδες να το επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εικόνες ντροπής που συνέβησαν μπροστά στο Μοναστήρι είναι ένα στίγμα για το Λιτόχωρο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο του Λιτοχώρου.

Για το ΕΑΡ τι να σχολιάσουμε; Πορεία εναντίον μοναστηριού είδαν, χώθηκαν και αυτοί, τρείς κι ο κούκος είναι "ευκαιρία να φανούμε" σκέφτηκαν... Τώρα πόσο περήφανοι είναι μετά τον ξυλοδαρμό των γυναικόπαιδων αυτό είναι άλλος λογαριασμός.

Υπήρχε και ένας Ευαγγελικός στο Θρήσκευμα, ονόματι Λεμονόπουλος, που πολύ εύστοχα το blog Λευτεριά άφησε αιχμές ότι ξεσήκωσε τον κόσμο γιατί δεν είναι Ορθόδοξος. Πως θα του φαινόταν του κυρίου Λεμονόπουλου να κάνουμε μια πορεία και να περικυκλώσουμε μια Ευαγγελική Εκκλησία, είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Πιερία, να βγάλουν μπροστά γυναικόπαιδα κι εμείς να τα δείρουμε; Θα του αρέσει;

Αλλά καλά έλεγε ο γέρος ο Καραμανλής, ότι η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο...

Ο Μάξιμος παρανομεί, αθώα γυναικόπαιδα τον υπερασπίζονται, κάποιοι Λιτοχωρινοί τα δέρνουν γιατί θέλουν να αρπάξουν αυτά που έχει ο Μάξιμος.

Όλο αυτό όμως λέγεται παραλογισμός.

Αυτά σε μια πρώτη εκτίμηση και θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: