Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ανεβαίνει το πολιτιστικό θερμόμετρο στη Χαλκιδική



Της Δώρας Αμαραντίδου

Με δεκαέξι χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας ξεκινάει και φέτος δυναμικά το πρόγραμμά του με στόχο τη διεθνή εμβέλεια, επιλέγοντας ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων από όλες τις μορφές της Τέχνης και της ανθρώπινης έκφρασης, έως τις 29 Αυγούστου.

Για τη 17η διοργάνωσή του, διεκδικώντας τον τίτλο ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βόρειας Ελλάδας, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας προτείνει σημαντικές εκδηλώσεις και εκρηκτικές συναυλίες.

Με μια πρωτοποριακή παράσταση, την «Ηλέκτρα Αυτουργός» από το Χοροθέατρο «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου άνοιξαν, προχθές, οι «πόρτες» του στο κοινό, ενώ ακολουθούν εξίσου σημαντικές θεατρικές παραστάσεις με πολύ γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς. O Θύμιος Καρακατσάνης και ο Στάθης Ψάλτης ανεβάζουν την αριστοφανική «Λυσιστράτη» (8/7), ο Βασίλης Τσιβιλίκας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου τις «Θερμοφοριάζουσες» (15/7). O Γιώργος Κιμούλης και ο Δημήτρης Πιατάς παρουσιάζουν τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (29/7), ο Γιάννης Μπέζος τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικό ρόλο (5/8), ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Γιάννης Βούρος ανεβάζουν τις «Δύο ορφανές» (12/8) και η Πέγκυ Τρικαλιώτη «Το θαύμα της Άνι Σάλιβαν» στον ομώνυμο ρόλο (26/8).

Το μουσικό μέρος του σηματοδοτείται για φέτος με την παρουσία μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας σκηνής. Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Σεζάρια Εβόρα (25/7) ξεδιπλώνει τη γλυκιά μελαγχολία της από το Πράσινο Ακρωτήρι και ο αγαπημένος τενόρος Μάριος Φραγκούλης κάνει ειδικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι(10/8). Δύο σημαντικές φωνές με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος (18/7) και η Χάρις Αλεξίου (1/8) αναμένεται να βιώσουν την απόλυτη αποθέωση, αλλά και εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (22/8), η Ηρώ και ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος (15/8) θα δώσουν το… κεφάτο «παρών» τους στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης στη Χαλκιδική. Το 17ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας κλείνει με την «Όπερα της πεντάρας» (29/8) στην πρωτότυπη εκδοχή της με όλα τα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Πηγή: Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: