Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

"Καμπάνες" για συνθήματα μίσους στην Εθνική Φρουρά

Με απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους τιμωρήθηκαν εκπαιδευτές σε Κέντρα Εκπαίδευσης στην Κύπρο που υποχρέωναν τους νεοσυλλέκτους να εκφωνούν εθνικιστικά και αντι-τουρκικά συνθήματα. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ο Πολίτης ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας χαρακτήρισε λυπηρό, απαράδεκτο και αξιόποινο το γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας απομακρύνθηκαν έξι εκπαιδευτές από τα Κέντρα Εκπαίδευσης της Πάφου και της Λάρνακας.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν και προκάλεσαν την μήνη της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Αμύνης ήταν: «Τούρκος καλός είναι μόνο ο εχθρός», «Τούρκος καλός είναι μόνο ο νεκρός», και το «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς». Ο Πολίτης σημειώνει ότι το τελευταίο σύνθημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, όταν είχε εκφωνηθεί από άγημα λοκατζήδων στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου.

Πηγή: Foreign Press

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν φώναζαν φιλοτουρκικά συνθήματα δηλαδή θα έπαιρναν τιμητική άδεια?? Κάποιοι ξέχασαν ότι η τουρκία εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο και κρατάει το 37% του Κυπριακού κράτους υπο κατοχή!!!