Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών


Η Εθνιή Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου, επικρατώντας της Γαλλίας με 90-85. Τα παιδιά του Κώστα Μίσσα κατάφεραν να νικήσουν στον τελικό, αφού πραγματοποίησαν εμφάνιση που αρμόζει σε πρωταθλητές. Αυτό ήταν το όγδοο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο μπάσκετ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Η Γαλλία μπήκε δυνατότερα στο παιχνίδι, με όπλο το τρίποντο. Ωστόσο, τη σκυτάλη πήραν οι Έλληνες διεθνείς και πλήρωσαν του “τρικολόρ” με το ίδιο νόμισμα. Μία εξωφρενική ευστοχία στα τρίποντα δημιούργησε μία διαφορά που έδειχνε ότι μπορεί να κρατήσει μέχρι το τέλος.

Όμως, στην αρχή του δεύτερου μέρους, οι Ντιό και Τζάκσον πήραν “φωτιά”. Οι δυο τους κατάφεραν να ανατρέψουν τη διαφορά και να βάλουν τη Γαλλία μπροστά στο σκορ. Και πάλι ωστόσο, η Εθνική είχε απάντηση. Επτά συνολικά παίκτες έπιασαν διψήφιο αριθμό πόντων και απέδειξαν ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις όχι μόνο του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Κώστας Παπανικολάου αναδείχθηκε πανάξια MVP του τουρνουά, αφού ξεχώρισε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Αναμένεται μάλιστα το πρωί της Δευτέρας να κληθεί στην εθνική ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: