Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

«Πλήρωσε» τα... στημένα


Το... πάθημα κόντρα στην Ναϊμέγκεν δεν έγινε μάθημα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που και πάλι δέχτηκαν γκολ από στημένη φάση στο φιλικό με την σαφώς πιο έτοιμη Τσίβας Γουαλαδαχάρα. Οι Μεξικάνοι κέρδισαν με 1-0 και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε ανέτοιμος καθώς μετά το γκολ δεν υπήρξε η σωστή αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές.

Απογοητευτικός ο σημερινός ΠΑΟΚ που τον παρακολουθούσαν τόσο οι ομογενείς που βρέθηκαν στα σύνορα Γερμανία – Ολλανδίας, αλλά και χιλιάδες φίλοι της ομάδας μέσ του συνδρομητικού καναλιού. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις και χωρίς ταχύτητα το παιχνίδι του Δικεφάλου. Κάτι που δείχνει ότι ίσως να χρειάζονται παίκτες στο χώρο του κέντρου. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε οι Θεσσαλονικείς επιμένουν στην περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανεβάσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και να προσδώσει ταχύτητα. Αλλά και ο Αντελίνο Βιερίνια που μπορεί να βοηθήσει επιθετικά.

Για την μέτρια εμφάνιση υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες, όμως ο χρόνος που απομένει μέχρι το πρώτο παιχνίδι είναι λίγος, μόλις 14 βράδια για τον Σάντος προκειμένου να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορέσει σε πρώτο χρόνο να μην χάσει. Το ξέρουν και οι διοικούντες της ΠΑΕ ότι η ομάδα είναι ανέτοιμοι όμως κανείς δεν χάνει την υπομονή του και την πίστη του για το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Σάντος ξεκίνησε με επιθετικό σχήμα 4-4-2 και στο 6′ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντα στο γκολ ύστερα από κόρνερ του Σορλέν, γύρισμα του Μαλεζά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε ελαφρώς σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ.

Στο 13′ σουτ του Ερνάντεζ απέκρουσε σε κόρνερ ο Κρέσιτς. Στο 14′ σουτ του Εσπάρδα πέρασε έξω από τα δοκάρια της ελληνικής εστίας. Στο 29′ πολύ δυνατό σουτ του Φαμπιάν από μακριά, ελάχιστα άουτ. Στο 33′ μπαλιά του Σορλέν στην πλάτη της άμυνας για τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Ενράντες ελαφρώς πλάγια, ο Εσπάρδα τον τράβηξε από τη φανέλα, ο Βόσνιος πλάσαρε πέφτοντας, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Μεξικανός τερματοφύλακας.
Στο 34′ σέντρα του Σορλέν, γυριστή κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, άουτ. Στο πρώτο μέρος ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Ολιβιέ Σορλέν όπου προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Στο 65’ ο Πόνσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Στο 74′ σέντρα του Σαβίνι από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό των Μεξικανών. Στο 77′ ωραία ανάπτυξη των παικτών της Τσίβας, ο Φαμπιάν βγήκε τετ α τετ με τον Κρέσιτς, ο οποίος εξουδετέρωσε το πλασέ του Μεξικανού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάντος λόγο και των έξι αλλαγών άλλαξε και το σύστημα από 4-4-2 σε 4-3-3, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι κακός Στο 65’ ο Πόνσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Στο 74′ σέντρα του Σαβίνι από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό των Μεξικανών. Στο 77′ ωραία ανάπτυξη των παικτών της Τσίβας, ο Φαμπιάν βγήκε τετ α τετ με τον Κρέσιτς, ο οποίος εξουδετέρωσε το πλασέ του Μεξικανού.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το πρωτάθλημα στο Μεξικό ξεκινάει σε 10 ημέρες.

Κίτρινες: Φαμπιάν, Ερνάντεζ Χ., Κονσεϊσάο Σαβίνι, Μαλεζας.

ΤΣΙΒΑΣ: Ερνάντες Ο., Πόνσε, Εσπάρζα, Ρεϊνόζο, Οκάμπο, Αραούχο, Πινέδα, Σολίς, Φαμπιάν, Μοράλες, Ερνάντες Χ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κοντρέρας (46’ Σνάουτσνερ), Λίνο (46’ Σαβίνι), Τσιρίλο (46’ Μπιζέρα), Μαλεζάς, Γκαρσία (70’ Αναστασάκος), Αμπουμπακάρι (46’ Βερόν), Κονσεϊσάο (79’ Μπαλάφας), Σορλέν (46’ Φωτάκης), Μουσλίμοβιτς (79’ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (46’ Φιλομένο).

Την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας έβαλε ο Φρέιτας Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος ακραίος επιθετικός υπέγραψε αμέσως και πλέον είναι και τυπικά ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει στην Πόρτο το ποσό των 300.000 ευρώ, με τον πορτογαλικό σύλλογο να διατηρεί και ποσοστό 33% σε πιθανή μεταπώληση του ποδοσφαιριστή σε άλλη ομάδα.

Σάντος: «Δεν παίζουμε τον Αύγουστο, αλλά τον Ιούλιο»

Προβληματισμένος, εκνευρισμός, εμφανίστηκε ο Φερνάντος Σάντος μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Τσίβας Γουαλαδαχάρα, τόσο για την ήττα όσο και για τον τρόπο σκέψης με τον οποίο εμφανίστηκαν οι παίκτες του. Ο Πορτογάλος τεχνικός ότι κι αν δοκίμασε ο αντίπαλος μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Δικεφάλου

Μας εκνευρίσε πάρα πολύ το τελικό σκορ. Είναι ένα καμπανάκι η σημερινή εμφάνιση θα πρέπει να έχουμε νοοτροπία ανταγωνιστική. Έχουμε παιχνίδι σε λίγες ημέρες ευρωπαϊκό και θα πρέπει να βγούμε δείγματα θετικά για την συνέχεια. Επιθετικά ήμασταν άκυρη.

ΣΕ κάποιους τομείς υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης, αλλά σε άλλους όχι. Ο αντίπαλος μας μπλοκάρισε σήμερα πολύ καλά, η μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Έπρεπε να το καταλάβουμε. Αλλά εμείς αισθανόμασταν πιεσμένοι και κρατούσαμε τον ίδιο ρυθμό. Θα πάμε με έναν άλλο ρυθμό εκεί που θέλουμε.

Θα μιλήσουμε στους παίκτες για να καταλάβουν τα λάθη τους. Δεν θα παίξουμε τον Αύγουστο, αλλά τον Ιούλιο. Θα πρέπει να πιεστούμε».

Πηγή gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: