Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Μαίνονται δύο φωτιές



Μαίνονται οι δύο φωτιές σε δασικές εκτάσεις, στη Ριτσώνα και στην Τροιζηνία Αργολίδας.

Και στις δύο περιοχές πνέουν δυνατοί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, στο οποίο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Θήβας - Χαλκίδας, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ριτσώνα, που κατακαίει ψιλή βλάστηση και πεύκα.

Στο σημείο βρίσκονται 23 οχήματα με 50 πυροσβέστες ενώ μετέβησαν 20 άτομα από πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφώρ που πνέουν στην περιοχή. Για την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Περίπου στις 2.30 το μεσημέρι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Τροιζήνας. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 13 οχήματα 30 άνδρες και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ συντονίζει την κατάσταση ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και από αέρος δύο αεροσκάφη κάναντερ και τρία πετζετέλ.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και καίει δασικές εκτάσεις.

Μία άλλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Διόνυσο και Εκάλη, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Κάποιοι καίνε την Ελλάδα, 50 εστίες τώρα καίνε την Ριτσώνα και σε λίγο θα πέσει η νύχτα.

Μιλάμε για ακόμη μια μεγάλη οικολογική καταστροφή και το επανιδρυμένο κράτος του Καραμανλή απλά κοιτάει, ανίκανο και φαύλο, μένει απλός παρατηρητής της καταστροφής...

Αφού είναι που είναι ανίκανοι, γιατί δεν ζητάνε τώρα βοήθεια από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες; Τι περιμένουν να καούν τα πάντα και μετά να τρέχουν;

Παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: