Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Από τα μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα, χθες, στον δρόμο προς Χαλκιδική

Του Θαναση Tσιγγανα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τις παραλίες της Χαλκιδικής και του ανατολικού «Θερμαϊκού» ψήφισαν οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν χθες στις κάλπες των 1.370 εκλογικών τμημάτων του νομού Θεσσαλονίκης.

Από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι -με την εκλογική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη- στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στον δρόμο προς Περαία και προς Χαλκιδική σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα των τελευταίων ετών, καθώς χιλιάδες Θεσσαλονικείς προτίμησαν να μην ψηφίσουν, ή ψήφισαν από νωρίς και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στις κοντινές παραλίες.

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισαν χθες πριν από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων κ. Μιχ. Τρεμόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με εξαίρεση τα συνηθισμένα πλέον προβλήματα των μικρών καθυστερήσεων κατά την έναρξη της ψηφοφορίας. Μία από αυτές αναφέρθηκε στο 432ο εκλογικό τμήμα στον Αγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, καθώς δεν εμφανίστηκαν το πρωί ορισμένα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και χρειάστηκε να αναπληρωθούν.

Μια έκπληξη περίμενε στο παραβάν τον επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων κ. Τρεμόπουλο που ψήφισε στο 8ο Γυμνάσιο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μόνο ευρωψηφοδέλτιο που δεν υπήρχε στο πακέτο που παρέλαβε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο ήταν αυτό του δικού του κόμματος, γεγονός για το οποίο διαμαρτυρήθηκε αμέσως μετά, βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα. «Ελπίζω να είναι τυχαίο γεγονός και να μην έγινε και σε άλλα τμήματα», είπε.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: