Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Εμπρηστής στο Μαξίμου ο Μανώλης



Επιστολή-φωτιά στον Πρωθυπουργό, μετά την πρόταση για «συγχώνευση» με τον ΛΑΟΣ

Φωτιές ανάβει στο Μαξίμου ο Γιάννης Μανώλης την ώρα που ο Κων. Καραμανλής εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για ριζικές αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα και το πρωθυπουργικό επιτελείο προσπαθεί να ελέγξει τα εσωκομματικά μέτωπα που φούντωσαν μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

Με επιστολή που απέστειλε χθες το απόγευμα στον Πρωθυπουργό, ο βουλευτής Αργολίδας εκπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμα κινδύνου για την πορεία της Ν.Δ. και, διατυπώνοντας αιχμές για τη λειτουργία του κόμματος, δηλώνει πρόθυμος «να θυσιαστεί», εάν οι δικές του παρεμβάσεις είναι εκείνες που δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση και τη συντηρητική παράταξη. Η επιστολή ήταν το επιστέγασμα της ηχηρής παρέμβασης του κ. Μανώλη, ο οποίος πρότεινε τη διάλυση της Ν.Δ. και τη δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς, προκαλώντας συναγερμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν είχαν καταλήξει έως χθες το βράδυ εάν θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά του κ. Καραμανλή στις βολές και τις παρατηρήσεις του βουλευτή Αργολίδας. Ο ίδιος, πάντως, εμφανίζεται διατεθειμένος να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και εμμένει στη θέση του ότι η Ν.Δ. έχει, ουσιαστικά, κλείσει τον κύκλο της και «πρέπει να επανιδρυθεί». Παραπέμπει δε τον κ. Καραμανλή στις κινήσεις που έκανε στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄70 ο θείος του, ιδρυτής του κόμματος, όταν διέλυσε τον Εθνικό Συναγερμό για να δημιουργήσει την ΕΡΕ και, μετά την πτώση της δικτατορίας, τη Ν.Δ.

Ο εμφύλιος στην Αργολίδα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Αργολίδας εκφράζει με τη χθεσινή επιστολή του και πικρία για την αντιμετώπιση που είχε ο ίδιος από το κομματικό επιτελείο, στο οποίο αποδίδει, εμμέσως πλην σαφώς, «υπονομευτικές κινήσεις» εις βάρος του. Παράλληλα, αναφέρεται στις προσπάθειές του για να «εξυγιανθεί» η κυβέρνηση και το κόμμα από τα σκάνδαλα και προτρέπει τον Πρωθυπουργό να απομακρύνει όσους πρωταγωνιστούν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι με τις παρεμβάσεις του ο κ. Μανώλης επιδιώκει να συντηρήσει έναν ρόλο «κεντρικού παίκτη» στο κόμμα, ενώ απέδιδαν τις εκρήξεις του σε εσωκομματικές διαμάχες που έχουν ξεσπάσει στην Αργολίδα, ύστερα από τις κινήσεις που γίνονται με στόχο την υποψηφιότητα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Ανδριανού.

Την πρόταση Μανώλη για τη διάλυση της Ν.Δ. είχαν σπεύσει από προχθές να αποδοκιμάσουν τόσο η κυβέρνηση και η Ρηγίλλης, όσο και κορυφαίοι υπουργοί. Στο κομματικό παρασκήνιο, εξάλλου, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για προσέγγιση του κ. Μανώλη με τον κ. Καρατζαφέρη, προκειμένου ο βουλευτής της Ν.Δ. να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ στις εθνικές εκλογές, στη Β΄ Αθήνας. Άλλα κομματικά στελέχη υποστήριζαν ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μανώλης δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και πιέζει για να εξασφαλίσει από τον κ. Καραμανλή το χρίσμα του υποψηφίου νομάρχη με τη Ν.Δ. στην Αργολίδα. Αποδέκτης αυτής της φημολογίας υπήρξε και ο ίδιος- κι έκανε στα «ΝΕΑ» λόγο για «ευφάνταστα σενάρια», τα οποία απέδωσε στην προσπάθεια «υπονόμευσής» του από το εσωκομματικό περιβάλλον. «Η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές και γι΄ αυτό κάτι πρέπει να κάνει... Αν εγώ είμαι το πρόβλημα, είμαι έτοιμος να θυσιαστώ», ήταν η μόνιμη επωδός του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μανώλης με την πρόταση για τη δημιουργία από τον Κων. Καραμανλή νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς «χτύπησε το κεντρικό νεύρο της Ν.Δ.», όπως αναγνώριζαν επιτελικά κομματικά στελέχη. Και γι΄ αυτόν τον λόγο κινητοποιήθηκε άμεσα ο άξονας ΜαξίμουΡηγίλλης, προκειμένου να μην υπάρξουν μιμητές του βουλευτή Αργολίδας. Στο Μαξίμου δεν έκρυβαν την ανησυχία τους και για το ενδεχόμενο να ανοίξει νέος κύκλος εσωκομματικών συζητήσεων περί συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ.

«ΟΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ»

Ο βουλευτής Αργολίδας καλεί τον Καραμανλή να μιμηθεί το παράδειγμα της διάλυσης του Εθνικού Συναγερμού

Πηγή: Τα Νέα

Γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης...

Τρικυμία εν κοχλιαρίω στη Νέα Δημοκρατία. Φοβούνται λέει μην τυχόν πολιτευτεί ο Μανώλης με τον ΛΑΟΣ. Σιγά σιγά θα μας πουν ότι τον φοβούνται μην ιδρύσει κόμμα και πάρει και μεγαλύτερο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά την ήττα, από ψυχολογία είναι όλοι τους στη Νέα Δημοκρατία άστα να πάνε...

Ο μόνος βουλευτής που είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα είναι ο Βασίλης Πάππας. Ναι ναι μην απορείτε, είναι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε.

Του βοδιού το iq να υποθέσουμε;

Ο Καρατζαφέρης θα καταφέρει να μπει στην επόμενη βουλή; Φοβούνται μην τυχόν πάει ο Μανώλης στο ΛΑΟΣ; Που το είδαν ότι ανέβασε ποσοστά ο Καρατζαφέρης;

Επειδή δυσαρεστημένοι Νεοδημοκράτες ψήφισαν από αντίδραση τον Καρατζαφέρη, θα τον ψηφίσουν και πάλι στις βουλευτικές; Φυσικά και δεν θα τον ψηφίσουν. Όπως ο Συνασπισμός, έτσι και το ΛΑΟΣ δύσκολα θα δούνε βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: