Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Κηδεύτηκε ο αστυνομικός της ομάδας "Δέλτα"



Το τελευταίο αντίο στον 30χρονο αστυνομικό της ομάδας Δ Σπύρο Θεοδώρου, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη πατρίδα του τη Κόνιτσα, συγγενείς αλλά και συνάδελφοι. Ο άτυχος αστυνομικός, που έδινε μάχη για 2 μήνες, μετά τα πυρά που δέχτηκε από άγνωστο κακοποιό στην Κυψέλη, υπέκυψε το πρωί της Παρασκευής από πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι συνάδελφοί του 30χρονου πρώην ειδικού φρουρού ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Κόνιτσα για να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός εσωτερικών και ο Συνασπισμός.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία του Αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ένας άριστος Αξιωματικός ο Σπύρος Θεοδώρου συγκαταλέγεται από χθες μεταξύ των ηρώων, των ηρώων εκείνων που έχουν δώσει ότι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος, τη ζωή του για ιδανικά. Ο Σπύρος έδωσε τη ζωή του για το ιδανικό της ευταξίας, της ευνομίας για την ύπαρξη κλίματος ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία.

Καταγόμενος από μία ταπεινή οικογένεια και προερχόμενος από αυτή την ακριτική και ηρωική περιοχή σχεδόν για μια δεκαετία έδινε τη μάχη κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών. Αυτή τη μάχη του υποσχόμαστε να τη συνεχίσουμε δυναμικά με σύνεση γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Σε αυτή τη προσπάθεια εκείνο που θέλουμε είναι να έχουμε σύμμαχο όλη την ελληνική κοινωνία, όλους εκείνους οι οποίοι αγαπούν τη τάξη, αγαπούν το νόμο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους, στους συγγενείς όλους και να πω ότι με πολύ σεβασμό αντιμετωπίζουμε αυτή την οικογένεια, η οποία εκτός του ότι ανέθρεψε ένα τόσο σεμνό και καλό παλικάρι, όλο αυτό το διάστημα των δύο μηνών που στάθηκε δίπλα του με αξιοπρέπεια χωρίς ύβρεις ούτε καν εναντίον εκείνων οι οποίοι ήταν αιτία του θανάτου του. Πραγματικά μας εντυπωσίασε. Θερμά συλλυπητήρια."

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: