Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Εισαγγελέας ψάχνει ύποπτες μεθοδεύσεις στο Πόρτο Καρράς

Έρευνα ζήτησε χθες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης με αφορμή καταγγελίες τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ενός υποψήφιου ευρωβουλευτή για “περίεργη προσπάθεια” αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης 17.000 στρ. στην περιοχή.

Οι βουλευτές κατήγγειλαν πως σε έγγραφο της διευθύντριας δασών προς τον τοπικό δασάρχη στη Χαλκιδική, με αφορμή αίτημα αποχαρακτηρισμού της συγκεκριμένης έκτασης από δασική, συστήνεται να λάβει υπόψη του την κατάσταση που επικρατούσε το 1979. Αντίθετα υποστήριξαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει πως πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι αεροφωτογραφίες που έχουν ληφθεί το 1945, και αν δεν είναι ευκρινείς, αυτές του 1960. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γιώργος Μπόμπολης, ζήτησε από την εισαγγελέα Χαλκιδικής Ολυμπία Γάκη να αναθέσει σε εισαγγελέα τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έγιναν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που έχει το χαρακτηρισμό της κατ’ επείγουσας, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι καταγγέλλοντες, όπως και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, για να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται στο αίτημα αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων.

Ο αποχαρακτηρισμός των εκτάσεων στο Πόρτο Καρρά της Χαλκιδικής είχε προκαλέσει θόρυβο στα τέλη του 2003 και στις αρχές του 2004 με τροπολογία που είχε κατατεθεί και είχε οδηγήσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε παραίτηση. Από την πλευρά των εκπροσώπων της ξενοδοχειακής μονάδας, στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη έκταση, τονίζεται από τότε πως τα συμβόλαια για την αγορά του συγκροτήματος του Πόρτο Καρρά αναφέρουν ρητά πως η έκταση δεν είναι χαρακτηρισμένη δασική, άποψη που απέρριψε τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους με γνωμοδότησή του στη συνέχεια.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: