Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Γιορτή βιβλίου στη Θεσσαλονίκη


Στην έκταση της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο τμήμα της θα είναι αφιερωμένο στα βιβλία για παιδιά.

Ανοίγει από αύριο και έως τις 31 Μαΐου τις πύλες της -με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, και πλαισιωμένη από εντυπωσιακό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων- η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ανάγοντας, για 4 λαμπερές ημέρες τη συμπρωτεύουσα, σε πρωτεύουσα του βιβλίου.

Tην έκθεση οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σε συνεργασία με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).

Σε μία έκταση 10.000 τ.μ., συναντώνται 500 εκδότες από 38 χώρες -η Κίνα και η Ινδία συμμετέχουν για πρώτη φορά- με χιλιάδες τίτλους βιβλίων, 100 συγγραφείς, μια θεματική Έκθεση αφιερωμένη στην Ιστορία και μια τεράστια παιδική, νέες κυκλοφορίες αλλά και νέες τεχνολογίες, καθώς στα εκθέματα περιλαμβάνονται για πρώτη φορά τα «e-books» και τα «audio books». Επίσης, 90 Έλληνες συγγραφείς παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, συμμετέχουν σε συζητήσεις και συναντούν τους αναγνώστες τους.

Περισσότερα στη Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: