Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ασταμάτητη αιματοχυσία - Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στη Γάζα

Πάνω από 800 νεκρούς μετρά η παλαιστινιακή πλευρά από τις 8 Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή. Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.
Το βράδυ της Πέμπτης ένας νεαρός Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από τα πυρά του ισραηλινού στρατού  κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

 Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές παλαιστινιακές πηγές το θύμα είναι ένας 25χρονος άνδρας, που ονομάζεται Μοχάμεντ Αλ-Ααράι ο οποίος ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα Καλάντια ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα.

Τουλάχιστον άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των οποίων πολλοί από πραγματικά πυρά, ανέφεραν οι ίδιες παλαιστινιακές πηγές.

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: