Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα στην Χαλκιδική

Οι εργασίες διεθνούς συνεδρίου για τη ρωσική γλώσσα ξεκινούν αύριο Σάββατο στην Χαλκιδική. Το συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 29 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ».

Πρόκειται για το Δ΄ διεθνές επιστημονικό συνέδριο με κεντρικό θέμα: «Η ρωσική γλώσσα και ο πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 70 διακεκριμένοι επιστήμονες από 17 χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισραήλ, Φινλανδία, Πολώνια, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω σε έναν ευρύ κύκλο ζητημάτων, που συνοψίζονται γενικά στις εξής θεματικές κατηγορίες:

-Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας.

-Θεωρία, ιστορία, μεθοδολογία μετάφρασης.

-Πολιτισμός - ανθρωπολογικές όψεις της διαγλωσσικής επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγορά της Ρωσίας αποτελεί μία από πιο σημαντικές αγορές-στόχους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και πεδίο ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεργασιών.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: