Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ζωντανό το Καρναβάλι του Πολυγύρου κόντρα στον καιρό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ζωντανό το Καρναβάλι του Πολυγύρου κόντρα στον καιρό

Ένας κόσμος χρωμάτων και κεφιού πλημμύρισε το κέντρο του Πολυγύρου το μεσημέρι της Κυριακής 2 Μαρτίου, ημέρα κορύφωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων «Αποκριά στον Πολύγυρο 2014». Εκατοντάδες καρναβαλιστές κόντρα στο βροχερό καιρό παρήλασαν με περίσσια ζωντάνια στους ρυθμούς του καρναβαλιού στέλνοντας το μήνυμα ότι το Καρναβάλι του Πολυγύρου θα είναι πάντα ζωντανό.

Ο ενθουσιασμός, η σατυρική διάθεση και το αστείρευτο κέφι των μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών ήταν οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παρασύροντας τους θεατές σε ένα ξέφρενο γλέντι.
Η μεγάλη γιορτή συνεχίστηκε με σχεδόν αμείωτη ένταση παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις Έξι Βρύσες, όπου τη σκυτάλη πήρε η «Φωνή της Μακεδονίας», η σπουδαία ερμηνεύτρια, Ξανθίππη Καραθανάση, που απογείωσε το αποκριάτικο γλέντι.

Δημότες και επισκέπτες «ζεστάθηκαν» με το κρασί, το λουκάνικο και τα ντόπια εδέσματα, που σέρβιρε δωρεάν η «Κατσαμάκα», γεύτηκαν τους χαλβάδες, που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου, μεταμφιέστηκαν με τις αποκριάτικες στολές από το κατάστημα του Συλλόγου Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου ο οποίος επιμελήθηκε και το σύνολο σχεδόν της παρέλασης και περιηγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο, που παρέμεινε ανοιχτό με τη φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Πολυγύρου. Παράλληλα επισκέφθηκαν τις εκθέσεις φωτογραφίας και χειροποίητου κοσμήματος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου και της Άννας Καραφουλίδου αντίστοιχα.

Με το θερμό τους ακόμα χειροκρότημα ενθάρρυναν τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, που παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο παρουσίασαν χορούς από τη Χαλκιδική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Λαογραφικός Όμιλος έδωσε άλλωστε παραδοσιακό χρώμα στο καρναβάλι διοργανώνοντας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 το Χορευτικό Αντάμωμα Συλλόγων της Μακεδονίας.

Την Καθαρά Δευτέρα η δυνατή και ασταμάτητη βροχή δεν επέτρεψε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να πετάξουν τον χαρταετό τους, όπως προτάσσει το έθιμο. Μολαταύτα στις Καλύβες ο Πολιτιστικός Σύλλογος πιστός στο πρόγραμμά του προσέφερε δωρεάν λαγάνα, νηστίσιμους μεζέδες και κρασί σε σκεπασμένο χώρο.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων όπως και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, έδωσε συγχαρητήρια στους προέδρους καθώς και στα μέλη των συλλόγων, που συνεργάστηκαν με το Δήμο για την επιτυχή τέλεση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους φορείς, που εργάστηκαν εθελοντικά και βοήθησαν κατά την προετοιμασία και που συμμετείχαν στην παρέλαση παρά τη βροχή. Ευχαριστούμε ακόμα, την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, την Τροχαία Πολυγύρου, τους χορηγούς μας και όσους ακόμα συνέβαλαν στη διεξαγωγή των τόσο επιτυχημένων εκδηλώσεων. Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή».

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: