Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση των αγροτών Βραστάμων με τον Δήμαρχο Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου στις διεκδικήσεις των αγροτών εξέφρασε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα (18-2-2014) το πρωί με επιτροπή αγροτών των Βραστάμων στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Οι αγρότες της περιοχής των Βραστάμων πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο ζητώντας μεταξύ άλλων την επανεξέταση των τελευταίων φορολογικών μέτρων για τον κλάδο τους και την κύρωση δασικών χαρτών με βάση πρόσφατες αεροφωτογραφίες και όχι τις αεροφωτογραφίες του 1945.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την επιτροπή των αγροτών, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Ζαγγίλα, του Αντιδημάρχου, Χ. Βορδού, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και εκπροσώπων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου,
προτάθηκε η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, φοροτεχνικού και δασολόγου. Η επιτροπή αυτή, στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, το ιδιοκτησιακό, το φορολογικό, το εργόσημο, τη διάθεση των λυμάτων, και μετά από σύσκεψη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προετοιμαστεί άμεση επίσκεψη στην Αθήνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα συναρμόδια υπουργεία.


«Τασσόμαστε στο πλευρό σας και με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε την προσπάθειά σας. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του Δήμου και της χώρας μας. Η αγροτική παραγωγή συμβάλλει στην επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών στην περιοχή μας, στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν πρέπει κανείς να παίζει με την αγωνία του κόσμου» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Α. Ζωγράφος, απευθυνόμενος στους αγρότες, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε, με τις κατάλληλες ενέργειες, να προωθήσει την επίλυση των ζητημάτων των αγροτών και να υποστηρίξει τον αγώνα τους ακόμα και ως νομικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: