Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στην Αθήνα σφάζονται "γαλάζια" παλικάρια

Μετά την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, και στο δήμο Αθηναίων θα υπάρξουν δύο "γαλάζιες" υποψηφιότητες: Μία επίσημη και μία "αντάρτικη". Η Συγγρού κατέληξε στο όνομα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, και όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία, ο Νικήτας Κακλαμάνης έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ κλείδωσε το απόγευμα η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου και ανακοινώθηκε άμεσα. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είχε αυτοπροταθεί -εμμέσως πλην σαφώς- πολλές φορές, χωρίς να υπάρξει δημόσια ανταπόκριση.

Η ΝΔ αναζητούσε πρόσωπο για να δώσει το χρίσμα, και όπως φαίνεται -αφού εξετάστηκαν οι περιπτώσεις Δένδια, Κεφαλογιάννη και Βορίδη- κατέληξε στον κ. Σπηλιωτόπουλο. Πριν αλεκτορα φωνησαι τρις, ο κ. Κακλαμάνης προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, αναφερόμενος σε "ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη".

"Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για τον δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα", επισήμανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Σπηλιωτόπουλου προκειμένου να του ανακοινώσει την απόφασή του.

Το Μαξίμου είχε παραλάβει δημοσκόπηση, που είχε παραγγείλει και η οποία "μετρά" τον κ. Σπηλιωτόπουλο σε σχέση με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, κ.κ. Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφιανό από το ΚΚΕ και Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: