Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Επεισόδια με έναν τραυματία στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Επεισόδια εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ της Αστυνομίας και αργοτών. Στις 3 το μεσημέρι οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε χρήση χημικών και υπάρχει ένας τραυματίας αιμόφυρτος από τις συμπλοκές. O τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι και όπως ο ίδιος κατήγγειλε, δέχτηκε επίθεση, με γκλομπ, από αστυνομικό.

Επεισοδιακή ήταν και η διανομή πορτοκαλιών την οποία είχαν προαναγγείλει οι αγρότες που διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Όλα άρχισαν όταν η Αστυνομία ακινητοποίησε στην Παλιά Βουλή το φορτηγό που μετέφερε τα φρούτα, προκειμένου να μη γίνει η διανομή στο Σύνταγμα.

Τελικά τα πορτοκάλια ξεφορτώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου έφτασαν οι αγρότες και τα κουβάλησαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος στους ώμους.

Στο σημείο είχαν παραταχθεί άνδρες των ΜΑΤ, στους οποίους οι αγρότες αρχικά πρόσφεραν πορτοκάλια. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν αντιπροσωπεία αγροτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να παραδώσει τα αιτήματά τους σε βουλευτές. 

Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και οι διαδηλωτές άρχισαν να τους πετούν πορτοκάλια.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: