Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Φωτιά στα τόπια» έβαλαν στο ΠΑΣΟΚ οι 11 της Κεντρικής Επιτροπής

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΓΙΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ, ΜΩΡΑΪΤΗ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής των 11 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για σύγκληση του οργάνου, από τη Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν την έκπληξή τους για την επιστολή.

Με φαρμακερές διαρροές στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν πως και ο κ. Σαχινίδης και ο κ. Μωραΐτης γνώριζαν πως η ΚΕ θα συγκαλούνταν την ερχόμενη Παρασκευή.

Μάλιστα, τόνιζαν πως «δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έσπευσαν να στείλουν την επιστολή σε μία εβδομάδα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα πηγαίνει καλά, σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ όρισε τις κόκκινες γραμμές και σε μια στιγμή που η εκδήλωση των 58 πήγε πολύ καλά και έστειλε θετικά μηνύματα για τη διεύρυνση της παράταξης».

Σημείωναν επίσης πως «ο κ. Σαχινίδης ήταν μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση με την τρόικα, ο δε κύριος Μωραΐτης είχε ενημερωθεί αρμοδίως για το γεγονός ότι η ΚΕ δεν συνεκλήθη αυτό το Σαββατοκύριακο για να μην συμπέσει με το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ».

Αυτές οι διαρροές εξόργισαν και κάποιοι από τους 11 λένε ότι «δεν μπορεί η Χαριλάου Τρικούπη να λειτουργεί ως γραφείο τύπου των 58».

Ο Θάνος Μωραΐτης σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει σε σκληρό τόνο και παράλληλα προειδοποιεί την Χαριλάου Τρικούπη.

«Χθες, 11 μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, αναλάβαμε μια θεσμική πρωτοβουλία,  ζητώντας το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το κορυφαίο όργανο του κινήματος και να συζητήσουμε όλο το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων.

Γύρω από αυτή την ξεκάθαρη θεσμική πρωτοβουλία, η οποία περιγράφεται λιτά και ξεκάθαρα σε 84 και μόνο λέξεις, σήμερα το πρωί στήθηκε από κάποιους ένα γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ  που απηχούν, όπως ισχυρίζονται, την Χαριλάου Τρικούπη.

Η προσπάθεια ήταν να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, κάποιοι, στις πιο κρίσιμες ώρες, διαχειρίζονται την εικόνα της παράταξης με παιγνίδια ανώνυμων διαρροών.

Εμείς θα επιμείνουμε στη θεσμική λειτουργία και δεν θα μας παρασύρει κανένας στο «ανταλλακτήριο» των παραπολιτικών στηλών και στο «πλυντήριο» της παραπολιτικής.

Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να τη «διαπραγματευτούμε» όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι αργά.

Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις εξελίξεις θα τους ανήκει εξ ολοκλήρου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Πεταλωτής που έγραψε στο Facebook:

«Χρήσιμοι οι «κύκλοι», αλλά στις μαντικές τους ικανότητες περί προθέσεων και απόψεων των «υπονομευτών», πέφτουν σε όλα έξω. Αν γινόταν η αυτονόητη θεσμική συζήτηση, θα απέφευγαν και την έκθεσή τους».

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: