Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Καρέ – καρέ η δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, ήθελαν και άλλους νεκρούς οι δράστες

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Σημαντικά στοιχεία για τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας  των δύο νεαρών ατόμων μελών της Χρυσής Αυγής και του σοβαρού τραυματισμού ενός τρίτου έξω από τα γραφεία του κόμματος το Νέο Ηράκλειο, έδωσε το βίντεο  που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική.

Οι κινήσεις του εκτελεστή, φανερώνουν ότι πρόκειται για επαγγελματία που ήθελε περισσότερους νεκρούς.

Στο βίντεο φαίνεται ο εκτελεστής που φορά καπέλο τζόκεϊ (ο συνεργός του φορά κράνος) να πλησιάζει τέσσερις νεαρούς άνδρες έξω από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Οι νεαροί δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Ο εκτελεστής πλησιάζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε απόσταση 15 μέτρων και αρχίζει να πυροβολεί. Ο πρώτος που μπαίνει στο στόχαστρο σώζεται σαν από θαύμα, αφού γλιτώνει από τις σφαίρες και προλαβαίνει να μπει μέσα στα γραφεία.

Στην συνέχεια ο δράστης στρέφει το όπλο του σε δεύτερο άτομο, ο οποίος αρχίζει να τρέχει βαριά τραυματισμένος σε μια προσπάθεια να σωθεί και σωριάζεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Αμέσως μετά ο εκτελεστής πυροβολεί άλλους δυο νεαρούς τους οποίους και σκοτώνει επί τόπου. Στο βίντεο έχει καταγραφεί και η επόμενη κίνησή του, όταν πλησιάζει τα θύματα στο μισό περίπου μέτρο και τους δίνει τη χαρακτηριστική βολή.
Βρέθηκε η μοτοσυκλέτα

Παράλληλα, η μοτοσυκλέτα που βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ρέμα της Χελιδονούς στην Κηφισιά είναι πλέον βέβαιο ότι είναι η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δυο εκτελεστές. Οι δράστες έριξαν τη μηχανή μέσα στο νερό με σκοπό να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα τους. Σύμφωνα με πηγές της Αντιτρομοκρατικής, η επίθεση ήταν ιδιαιτέρως μελετημένη, οι δράστες (νεαροί σε ηλικία, τουλάχιστον μέχρι 30 ετών) λειτούργησαν με πρωτοφανή ψυχραιμία αλλά και μένος ενώ υπήρχαν συνεργοί σε κοντινό σημείο μετά το χτύπημα που εξασφάλισαν πολύτιμη βοήθεια στους δράστες.

Όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από την αστυνομία στο σημείο της διπλής δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, προέρχονται από το ίδιο όπλο τύπου Zastava, διαμετρήματος 9 mm.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας είχαν περισυλλεγεί, δώδεκα κάλυκες. Ύστερα από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση στο παρελθόν.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: