Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοινώσεις του Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα Κ.Ε.Π. οι αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι τα ΚΕΠ του Δήμου εξυπηρετούν τους δημότες, προκειμένου να συντάξουν – υποβάλουν την αίτηση  για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ., που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Πρόκειται για θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η προκήρυξη λήγει στις 11 Οκτωβρίου 2013.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα σεμινάρια δια βίου μάθησης στο Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει το πρόγραμμα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με καινούργια τμήματα, που ξεκινούν άμεσα  στις  Δημοτικές Ενότητες στις οποίες συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των ενδιαφερομένων.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων στη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας με θέμα: "Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο", διάρκειας 25 ωρών, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα σεμινάρια:
Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο, διάρκειας 25 ωρών, στο χώρο του Γυμνασίου Πολυγύρου.  Ημέρα έναρξης: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 (θα δοθεί αναλυτικό Πρόγραμμα).

Περιβάλλον και καθημερινή ζωή – Διατροφή, διάρκειας 25 ωρών, στη Δημοτική Ενότητα Ζερβοχωρίων και στο Τοπικό Διαμέρισμα Σανών. Ημέρα έναρξης: Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013.

Πληροφορίες: Βάσω Τριανταφύλλου, 2371350750

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη σεμιναρίων στο πλαίσιο του προγράμματος
"Νέες ευκαιρίες απασχόλησης - Αντίδοτο στην κρίση"

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων του προγράμματος «Νέες ευκαιρίες απασχόλησης - Αντίδοτο στην κρίση» (ΤΟΠΣΑ), που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Α.Σ. «Συνέργεια για την απασχόληση στην Χαλκιδική». Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα υλοποιηθούν στον πιστοποιημένο χώρο των Πετραλώνων Χαλκιδικής. Η μετάβαση των ενδιαφερόμενων από τον Πολύγυρο προς τα Πετράλωνα και αντίστροφα θα γίνεται με λεωφορείο.

Ο Δήμος Πολυγύρου συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις δυσκολίες  που δημιουργεί η οικονομική κρίση στον τόπο μας και αξιοποιεί κάθε είδους ευκαιρία, προκειμένου να δώσει τα εφόδια και τη στήριξη στους νέους και τους ενήλικους δημότες μας, ώστε να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους είτε μέσα από την μισθωτή εργασία είτε με την ίδρυση δικής τους επιχείρησης ή εταιρείας.

Πληροφορίες: Βάσω Τριανταφύλλου, 2371350750

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου
Δωρεάν η συμμετοχή στο τμήμα μουσικής προπαιδείας

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου άνοιξε τις πύλες του, για να καλωσορίσει τους παλιούς και νέους μαθητές του, φίλους της μουσικής, τη σχολική χρονιά 2013-14. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο.

Για το έτος 2013-2014 λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:
Μουσικής Προπαιδείας (ΔΩΡΕΑΝ)
Πιάνου
Βιολιού
Κιθάρας
Κλαρινέτου
Φλάουτου - Φλογέρας
Τσέλου
Υποχρεωτικών & Ανώτερων Θεωρητικών: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, Γιώργος Παπουτσής τόνισε:

«Η επίδραση της Μουσικής στη διάπλαση του χαρακτήρα των ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών, είναι αδιαμφισβήτητη. Στην προβληματική και ταραγμένη εποχή μας βοηθάει τους μαθητές στην πνευματική και κοινωνική τους ισορροπία, κάτι που σήμερα είναι εξαιρετικά απαραίτητο για την ελληνική κοινωνία, την ηρεμία των γονιών και την ευτυχία των παιδιών. Κι όλα αυτά συντελούνται με τρόπο αβίαστο και ευχάριστο, σε μια γόνιμη συνεργασία με τους αξιόλογους και σοβαρούς Μουσικούς του Ωδείου μας.

Το Ωδείο μας δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση και δεν λειτουργεί με τους ανελέητους κανόνες (όρους) της αγοράς. Είναι ένας χώρος πολιτισμού, που γεμίζει με πνευματικά και καλλιτεχνικά εφόδια τους μικρούς μας μουσικούς και τους ανοίγει ορίζοντες στον επαγγελματικό στίβο. Όσοι ακολουθήσουν άλλο δρόμο, θα έχουν σφυρηλατήσει μια καλλιεργημένη προσωπικότητα, που πάντα γοητεύει και προοδεύει. Η αθρόα εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό μας Ωδείο είναι αυτονόητο πως θα έχει θετικές επιπτώσεις και στο σύνολο της κοινωνίας του Πολυγύρου».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 23710 23986 από τις 9.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. και στο 23710 23086 από τις 3.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου




ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

“H μουσική σου υπάρχει πάντα
στις εικόνες μου”

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τους φίλους της μουσικής.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο παλιό δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου.

“Το Ωδείο μας δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση και δεν λειτουργεί με τους ανελέητους όρους της αγοράς. Είναι ένας χώρος πολιτισμού που γεμίζει με πνευματικά και καλλιτεχνικά εφόδια τους μικρούς μας μουσικούς και τους ανοίγει ορίζοντες στον επαγγελματικό στίβο. Όσοι ακολουθούν το δρόμο της μουσικής, σφυρηλατούν μια καλλιεργημένη προσωπικότητα, που πάντα γοητεύει και προοδεύει.”

Γιώργος Παπουτσής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Πληροφορίες: 23710 23986 900-1500
23710 23086 1500-2000

Για το έτος 2013-2014 λειτουργούν τα
παρακάτω τμήματα:
  • Μουσικής Προπαιδείας (ΔΩΡΕΑΝ)
  • Πιάνου
  • Βιολιού
  • Κιθάρας
  • Κλαρινέτου
  • Φλάουτου - Φλογέρας
  • Σαξοφώνου
  • Τσέλου
  • Υποχρεωτικών & Ανώτερων
  • Θεωρητικών: Αρμονία, Αντίστιξη,
  • Φούγκα, Σύνθεση
Οι τέχνες πρέπει να θεωρηθούν ως ο
πυρήνας της εκπαίδευσης των παιδιών.
Η μουσική, λοιπόν, μια από τις μορφές
τέχνης, είναι μια μορφή μη λεκτικής
επικοινωνίας και έκφρασης, και επομένως η
δύναμή της έγκειται στο γεγονός ότι βοηθάει
να εκφραστούν όσα είναι δύσκολο ή
ανέφικτο να ειπωθούν με λόγια.

Η μουσική επηρεάζει τον συναισθηματικό
κόσμο των παιδιών, βοηθά στην ανάπτυξή
της αισθητικής τους αντίληψης, διδάσκει
φωνητικές και γλωσσικές ικανότητες,
προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς
και την νοητική ανάπτυξη και την αφηρημένη
σκέψη. Επίσης, διδάσκει κοινωνικές
δεξιότητες, βοηθάει στην αυτοεκτίμηση και
προσφέρει ανακούφιση από την ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: