Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Στα 12 πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου η Σαντορίνη!


Την περίφημη δύση του ήλιου στην Οία της Σαντορίνης συγκαταλέγει ανάμεσα στα 12 ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου το CNN. Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν κάθε χρόνο στο ελληνικό νησί για να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν τη μαγική στιγμή, που ο ήλιος χάνεται στο γαλάζιο του Αιγαίου κάνοντας παιχνιδίσματα στον ουρανό της Σαντορίνης.

Το αμερικανικό δίκτυο ταξιδεύει το ηλιοβασίλεμα της Οίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από ένα αφιέρωμα–ύμνο στα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου!

U Bein Bridge, Mandalay, Myanmar

H  μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου μήκους 1,2 χλμ πάνω στη λίμνη Taungthaman δίνει ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο! Η U Bein Bridge, που πήρε το όνομά της από τον πρώην δήμαρχό της U Bein, κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι γεμάτη με βουδιστές μοναχούς. Ηρεμεί μόνο τη στιγμή που ο ήλιος δύει. Καθημερινές πτήσεις συνδέουν την Mandalay με άλλες μεγάλες πόλεις της Μιανμάρ.

Maasai Mara National Reserve, Kenya
Το ηλιοβασίλεμα στο Maasai Mara, την στιγμή που ο ήλιος ενώνεται με τη Γη και η άγρια ομορφιά της σαβάνας παίρνει βαθυκόκκινο χρώμα είναι απλά φαντασμαγορικό. Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφθεί κανείς είναι από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο, όταν μεταναστεύουν στο Mara από το Serengeti.

ζέβρες, γαζέλες και άλλα άγρια ζώα. Μπορεί να φτάσει κανείς εκεί με το αεροπλάνο μέσα σε 45 λεπτά από το Ναϊρόμπι και σε δύο ώρες από τη Μομπάσα.

Uluru and Kata Tjuta, Northern Territory, Australia
Το εθνικό πάρκο είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι Kata Tjuta  μια σειρά από 36 διαφορετικού μεγέθους θόλους πέτρας μήκους 36 χιλιομέτρων δυτικά της Ulur αλλάζουν χρώματα, κατά τη δύση του ηλίου πάνω από την έρημο! Πτήσεις στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας γίνονται καθημερινά..

Aci Trezza, Catania, Italy
Οι Νήσοι του Κύκλωπα – τρεις τεράστιοι βράχοι με σχήμα στήλων - που σύμφωνα με το μύθο τους έριξε ο Πολύφημος στον Οδυσσέα είναι ο κύριος πόλος έλξης για τους επισκέπτες στο ψαροχώρι Aci Trezza στην ανατολική ακτή της Σικελίας, 10 χιλιόμετρα από την Κατάνια Στο σημείο αυτό η Μεσόγειος φαίνεται να λάμπει όταν ενώνεται με το χρυσό φως του ήλιου κατά τη δύση του. Καθημερινά λεωφορεία και τρένα μεταφέρουν επισκέπτες και τουρίστες από την Κατάνια στην Aci Trezza.

Grand Canyon, Arizona
Εντυπωσιακό το ηλιοβασίλεμα σε ένα από τα πιο άγριας ομορφιάς φαράγγια σε όλον τον κόσμο; Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το 445 χιλιομέτρων μακρύ και κλίμακας 29 χιλιομέτρων Grand Canyon κάθε χρόνο για να το θαυμάσο. Το Hopi Point, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να φωτογραφίσει κανείς όλες τις αποχρώσεις του ηλιακού φωτός. Καθημερινές πτήσεις ξεκινούν από το Phoenix, το Flagstaff και το Las Vegas με προορισμό το Grand Canyon National Park.

Dubai, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο ατελείωτος ορίζοντας και οι αμμόλοφοι του Dubai συνθέτουν το μαγικό αραβικό ηλιοβασίλεμα στην έρημο. Μπορεί να το θαυμάσει κανείς πάνω σε μια καμήλα στην έρημο ή από την 10 χιλιομέτρων παραλία Jumeirah, με τη λευκή άμμο που εκτείνεται κατά μήκος του Περσικού Κόλπου.

West Lake, Hangzhou, China
Εντυπωσιακό το θέαμα όταν το τελευταίο φως του ήλιου ρίχνει τις ακτίνες του στην παγόδα Leifeng, γνωστή από έναν τοπικό μύθο των Madam White Snake, που λέγεται ότι  φυλακίστηκαν εκεί για δεκαετίες. Η αρχική παγόδα Leifeng χτίστηκε το 975 μ.Χ. για τον εορτασμό της γέννησης του πρίγκιπα της Wu και κατέρρευσε το 1924, ενώ η οκτώ ορόφων πενταμερής παγόδα ξαναχτίστηκε το 2002.

Guanshan, Kenting, Taiwan
Το ηλιοβασίλεμα από το 152 μέτρων  βουνό, Guanshan, που βρίσκεται μέσα στο Kenting National Park Guanshan είναι ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα της νότιας Ταϊβάν. Προσφέρει ηλιοβασίλεμα με εκπληκτική θέα, ιδιαίτερα την άνοιξη μέσα σε έναν κατάφυτο φυσικό παράδεισο! Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο νότιο τμήμα του νησιού. Καθημερινές πτήσεις και τρένα ξεκινάνε από όλες τις μεγάλες πόλεις της Ταϊβάν με προορισμό το Kenting National Park που είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα

Οία, Σαντορίνη
Το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Οίας σε ένα από εντυπωσιακότερα νησιά της Ελλάδας! Τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια πάνω στο πορώδες ηφαιστειακό πέτρωμα με φόντο το γαλάζιο του Αγαίου συνθέτουν μια από τις πιο φωτογραφημένες τοποθεσίες του κόσμου. Κάθε απόγευμα ντόπιοι και τουρίστες συρρέουν σε διαφορετικά σημεία του λόφου, για να θαυμάσουν το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Phnom Bakheng, Angkor, Cambodia
Γνωστό για το «ηλιοβασίλεμα στο λόφο», το Phnom Bakheng. Ο ινδουιστικός ναός στην κορυφή του που χτίστηκε στον ένατο αιώνα προσφέρει υπέροχη θέα στο Angkor Wat για ναδει κανείς το ηλιοβασίλεμα της Καμπότζης. Πρόσβαση; Πάνω σε ελέφαντα! Γνωστό για το «ηλιοβασίλεμα στο λόφο», το Phnom Bakheng είναι ένα δημοφιλές μέρος για ναδει κανείς το ηλιοβασίλεμα της Καμπότζης. Ο ναός κλείνει στις 18:30

Maui, Hawaii
Οι ατελείωτες λευκές αμμουδιές με τους φοίνικες και τα μεγάλα κύματα της Pu'u Ola'i συνθέτουν από τα πιο ονειρευμένα ηλιοβασιλέματα του κόσμου στην Makena State Park στο Maui της εξωτικής Χαβάης

12 Rapa Nui (Νησί του Πάσχα), Χιλή

Τα αινιγματικά λίθινα αγάλματα του πολιτισμού Rapa Nui  φιλοξενούν επί αιώνες ένα από τα μαγικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου πίσω τους. Τα moai (όπως ονομάζονται τα αγάλματα), έχοντας γυρισμένη την πλάτη τους στη θάλασσα, συνθέτουν μια εικόνα μαγική στο ανατολικότερο νησί της Πολυνησίας.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: