Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών για τα μεταλλεία και μεταλλωρύχων στο Παλαιοχώρι


Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μία φορά ένα από τα χωριά της Χαλκιδικής με αφορμή την επένδυση της εταιρίας χρυσού στις Σκουριές, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας. Από τη μία μεριά περίπου διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα μεταλλεία χρυσού και από την άλλη μεταλλωρύχοι, συνεπλάκησαν στο Παλαιοχώρι προσπαθώντας να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Οι περίπου 100 διαδηλωτές είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα σήμερα πορεία στον Πολύγυρο διαμαρτυρόμενοι για τα μεταλλεία και τις προφυλακίσεις δύο ακόμη ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, ενώ στη συνέχεια η διαμαρτυρία τους μεταφέρθηκε και στην Αρναία.

Ωστόσο, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον 100 μεταλλωρύχους, με συνέπεια η κατάσταση να οξυνθεί και να ξεκινήσουν επεισόδια.

Τελικά, χρειάστηκε να επέμβει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, προκειμένου να χωρίσουν οι δύο ομάδες και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο τραυματίστηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: