Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου του Μάρκου Μπόλαρη για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης

Σέρρες, 29  Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».

Με παρέμβαση του κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, καθιστά την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ως ένα είδος Συνομοσπονδίας με απόδειξη την σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

«Αντί να κάνουμε ένα σχήμα ευέλικτο, ικανό να εκμεταλλευτεί τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, μετατρέπετε την Ζώνη Καινοτομίας σε ένα σχήμα το οποίο είναι κατ’ εξοχήν κρατικοδίαιτο, βραδυκίνητο και αναποτελεσματικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης εξέφρασε την ανάγκη να μπουν άμεσα στην άκρη λογικές καθοδήγησης και συμφερόντων τύπου Real Estate προκειμένου να λειτουργήσει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο στήριξης καινοτόμων προσπαθειών στην Μακεδονική Χώρα, τονίζοντας πως «η Ζώνη Καινοτομίας χρειάζεται ανθρώπους αποτελεσματικούς, ταχείς, που γνωρίζουν τις προκλήσεις και μπορούν να παίρνουν αποφάσεις».

Ολόκληρο το κείμενο της τοποθέτησης του κ. Μάρκου Μπόλαρη έχει αναρτηθεί στον προσωπικό του ιστότοπο: www.bolaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: