Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Προφυλάκιση δύο ατόμων για την επίθεση στις Σκουριές


- Οι είσοδοι και έξοδοι της Ιερισσού είναι αυτή τη στιγμή κλειστές. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση από τους κατοίκους αν υπάρξει κάποια αλλαγή.

-Κλείνουν με οδοφράγματα και το δρόμο προς Μεγάλη Παναγία

Ανάστατη είναι και πάλι η τοπική κοινωνία της Ιερισσού μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Ο ανακριτής Πολυγύρου, όπου απολογήθηκαν το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι, 25 και 41 ετών, συμφώνησε με τον εισαγγελέα και αποφάσισε την προφυλάκισή τους.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, επικράτησε ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο κατηγορουμένους και δυνάμεων της αστυνομίας, που από νωρίς περιφρουρούσαν το χώρο.


 Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν ο ανήλικος γιος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων επιχείρησε να πλησιάσει τον πατέρα του, όταν άκουσε ότι θα προφυλακιστεί, και οι άνδρες των ΜΑΤ τον προσήγαγαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια.

- Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών εναντίον τους.

- Αυτή την ώρα, επικρατεί αναβρασμός στην Ιερισσό όπου χτυπούν οι καμπάνες, σημαίνοντας συναγερμό, ενώ οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την πρόσβαση.

- Οδοφράγματα στήθηκαν και στη Μ.Παναγία στο ύψος του Αη-Λευτέρη και οι κάτοικοι δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων. Νωρίτερα επικράτησε ένταση με διερχόμενους οδηγούς.


Οι δύο κατηγορούμενοι είναι μεταξύ των συνολικά είκοσι ατόμων σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Η εμπλοκή των δύο συγκεκριμένων ατόμων, προέκυψε από τις τηλεφωνικές επαφές που φέρονται ότι είχαν με συγκατηγορούμενούς τους, χωρίς, όμως, να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση τέσσερα άτομα, ενώ κάποιοι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι πρώτες προφυλακίσεις έγιναν τον περασμένο Απρίλιο, όταν το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ένας 33χρονος κι ένας 44χρονος. Στον πρώτο βρέθηκε γενετικό υλικό σε σκούφο που είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκε μία καραμπίνα, η βαλλιστική εξέταση της οποίας «έδειξε» ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση.

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: