Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αποχωρήσεις μετά το νέο «όχι» στη συζήτηση της τροπολογίας για την ΠΝΠ


 Αποχώρησαν από την Ολομέλεια της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συζητηθούν οι τροπολογίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Κομμουνιστικού Κόμματος για την ΕΡΤ και την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απέφυγαν να τοποθετηθούν επί του αιτήματος να συζητηθούν οι τροπολογίες και υποστήριξαν ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς το απόγευμα θα διεξαχθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζήτησε από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να αποσαφηνίσουν τη θέση τους και κάλεσε τον παρόντα υπουργό Περιβάλλοντος να πει τη γνώμη της κυβέρνησης, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι από τους υπουργούς που δεν υπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η πλειοψηφία της Βουλής έχει πάρει θέση κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

Το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Παφίλης χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση της κυβέρνησης και κατηγόρησε τα κυβερνητικά κόμματα ότι επιδίδονται σε θέατρο σκιών.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης αρχικά είπε ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί αργότερα, προκαλώντας αναστάτωση και σύγχυση στην αίθουσα. Στη συνέχεια όμως, και μετά από επίμονο ερώτημα του προεδρεύοντος Λ. Γρηγοράκου, επεσήμανε ότι δεν θα κάνει δεκτή καμία τροπολογία και ότι οι τροπολογίες για την ΕΡΤ δεν μπορούν να εισαχθούν γιατί συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό. Ο Δ. Παπαδημούλης του φώναξε ότι αρνήθηκε την συζήτηση των τροπολογιών αφού έλαβε σημείωμα από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση διακατέχεται από πανικό και φοβάται μήπως επέλθει πραγματική συνεργασία των πολιτικών αρχηγών στη βραδινή συνάντηση, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης είπε πως δεν βοηθά όποιος εξωθεί τα πράγματα την ώρα που υπάρχει η συνάντηση των αρχηγών. Στη συζήτηση δεν τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: