Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος: Να λύσουμε τα προβλήματα δημοκρατικής και αστικής τάξης

Τι είναι η κυβέρνηση, τι είναι οι κάμποι, τι είναι η ΕΡΤ σε μαύρο φόντο που χρυσολάμπει;

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΩΣ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ»


Για ανάγκη σεβασμού της δημοκρατίας και ανάγκης επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους, προσθέτοντας ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί μεθαύριο Τετάρτη το απόγευμα.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «τέθηκαν όλα τα θέματα, με βασικό θέμα την προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας» και την ανάγκη «να αξιολογήσουμε την πορεία της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ανάγκη σεβασμού της δημοκρατίας» ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί ως κυβέρνηση συνεργασίας και όχι ως μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ που απλώς ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους».
«Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να λειτουργεί έναντι της κοινοβουλευτικής πλειονότητας» πρόσθεσε.

«Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει την λήψη άμεσων μέτρων για την επανάληψη των εκπομπών της ΕΡΤ. Κανείς δεν μπορεί να διακόψει τις εκπομπές της ΕΡΤ και να μαυρίσει τις οθόνες. Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει την λήψη άμεσων μέτρων για την επανάληψη των εκπομπών της ΕΡΤ. Είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης της ΕΡΤ» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει» τόνισε.

«Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνουν γενναίες κινήσεις» ανέφερε, λέγοντας ακόμα ότι «ο λαός δεν ανέχτηκε αυτό που έγινε με την ΕΡΤ».

«Επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας αλλά και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

«Ο αγώνας γίνεται για την πολιτική μας σοβαρότητα, την προοπτική της κυβέρνησης» είπε.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: