Σάββατο 20 Απριλίου 2013

«Μάχη» για την καρέκλα και τις εντυπώσεις

ΒΑΒΕΛ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Έχουμε τον ασθενή στην εντατική σε βαριά κατάσταση και αργοπεθαίνει, δεν μπορεί να ανασάνει και οι θεράποντες γιατροί τσακώνονται για τις… καρέκλες.

Η εικόνα που παρουσιάζει η τρικομματική κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της τρόικας είναι απογοητευτική. 

Σε επικοινωνιακό βατερλό εξελίσσεται ο χειρισμός των “διαπραγματεύσεων” με την Τρόικα από την κυβέρνηση. Τα αυτογκόλ πέφτουν βροχή….

Τα κόμματα που τη συγκροτούν μόλις έφυγε ο μπαμπούλας Τόμσεν και η παρέα του μοιάζουν με σκορποχώρι.

Ο Βενιζέλος ζώστηκε με φυσεκλίκια πήρε το ΠΑΣΟΚ και βγήκε στο αντάρτικο.

Η ΔΗΜΑΡ αφού καταπίνει αμάσητα τα μέτρα σαν... γλάρος μετά αρχίζει να γκρινιάζει για ήσσονος σημασίας θέματα, απλώς για να διαφοροποιείται και να διυλίζει τον κώνωπα όταν καταπίνει την  κάμηλο… 

Η ΝΔ ως κόμμα δεν υπάρχει είναι άφαντη, όσο για τη διαχείριση των κρίσεων η κυβέρνηση είναι…άστα κλάφτα.

Παρακολουθούμε το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται με διαρροές στον Πρωθυπουργό, λες και είναι αντιπολίτευση.
Λες και δεν συγκυβερνά, δεν έχει μερίδιο ευθύνης στις αποφάσεις.

Βέβαια η κυβέρνηση συνολικά παρουσιάζει αυτές τις ημέρες το χειρότερό της πρόσωπο, ασυνεννοησία, συγκρούσεις, γκρίνια και καμία ομοψυχία. Με μία λέξη, Βαβέλ!

Είναι μια εικόνα που βγάζει από τα ρούχα τους ακόμα και αυτούς που την πιστεύουν και την στηρίζουν και όλα αυτά παρατηρούνται την ώρα που η χώρα πηγαίνει προς τον γκρεμό.

Μετά έχουμε και τον εγωισμό του κ. Βενιζέλου, η χώρα βυθίζεται στην ανεργία και την ύφεση και το ενδιαφέρον του εστιάζεται στις υπουργικές καρέκλες.

Από την άλλη πλευρά ο Πρωθυπουργός χαρίστηκε σε πολλές δικές του επιλογές που αποδείχτηκαν φούσκες, χωρίς να παράγουν έργο απλώς υπάρχουν σε θέσεις της κυβερνητικής μηχανής για να περιφέρονται σαν Λουδοβίκοι…

Τη δυσφορία των δύο κυβερνητικών του εταίρων προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς με την κίνησή του να αποφασίσει τη δημιουργία έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών και μιας υφυπουργού.

Σαν να μην άλλαξε τίποτα, είναι η ίδια, αποκρουστική, παλαιοκομματική λογική νομής της εξουσίας. Μόνο που τώρα σπάει στα τρία. Όσα και τα κομμάτια αυτής της συγκυβέρνησης.

Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να γίνουν δυσκολότερα. Γνωρίζει επίσης ότι δε γλιτώνει από τους φόρους και τις περικοπές, αν και οι αντοχές του έχουν εξαντληθεί.
Παράλληλα, όμως, γίνεται και θεατής στο πολιτικό θέατρο που ζούμε…

Πρέπει να σταματήσει λοιπόν αυτό το θέατρο, επιτέλους και οι τρεις να αντιληφθούν ότι η ουσία είναι η σωτηρία της χώρας κι όχι οι εντυπωσιασμοί. 

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: