Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αυτός είναι ο 19χρονος φοιτητής που έχει σπείρει τον πανικό στην Βοστώνη


ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 Ένας 19χρονος φοιτητής από την Τσετσενία φαίνεται πως είναι ο ένας από τους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις στη Βοστώνη και τον οποίο καταδιώκουν από το πρωί 9.000 αστυνομικοί στα προάστια της πόλης.

Ο αδερφός του, 26 χρονών, σκοτώθηκε κατα τη διάρκεια της καταδίωξης που έχει προκαλέσει χάος και πανικό στη Βοστώνη. Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ ζούσε μαζί με τον αδερφό του στο Κέιμπριτζ, προάστιο της Βοστώνης, εδώ και μια δεκαετία. Φέρονται να είναι τουρκικής καταγωγής γεννημένοι στην Τσετσενία.

Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του 19χρονου αναφέρεται ότι σπουδάζει στο κολλέγιο του Κέιμπριτζ ενώ έχει λάβει και υποτροφία μαζί με άλλους 45 μαθητές που έλαβαν υποτροφία για σπουδές σε Πανεπιστήμια της χώρας.



Έχει επίσης αναδειχθεί σε αθλητή της χρονιάς για το 2011 καθώς διαθέτει πολλές διακρίσεις στην πάλη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, τα δύο αδέλφια κατάγονται από μία ρωσική πόλη κοντά στην Τσετσενία και φέρεται να έχουν διεθνείς διασυνδέσεις. Πριν μετακομίσουν στις ΗΠΑ φοιτούσαν σε ισλαμόφωνο σχολείο στην πρωτεύουσα του Νταγκιστάν.

Στην προσωπική του σελίδα αναφέρει οτι μιλάει Τσετσενικά, Αγγλικά και Ρωσικά ενώ μια λέξη περιγράφει την άποψή του για τον κόσμο: «Ισλάμ».

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: