Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Δελτία Τύπου για την ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στην Χαλκιδική

Πολύγυρος, 4 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα – Προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την Ανάπτυξη της Χαλκιδικής» που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής με την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 17.30 στο συνεδριακό κέντρου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο.

Η επιτυχία της ημερίδας μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο : πολύ καλή οργάνωση, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Οι προσδοκίες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και των συνδιοργανωτών της ημερίδας δεν διαψεύστηκαν, αφού ένας από τους βασικούς στόχους της,  που ήταν η ανταλλαγή θέσεων και απόψεων και η ενημέρωση γύρω από την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του νομού Χαλκιδικής και τις πρακτικές που θα μπορούσαν να  εφαρμοστούν από τους Χαλκιδικιώτες επιχειρηματίες , επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κο Γκιλή Γεώργιο ο οποίος είχε και το συντονισμό της.


Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν με τις τοποθετήσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Γιώργος Ιωάννης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Πολυγύρου κος Αστέριος Ζωγράφος, ο δήμαρχος Σιθωνίας κος Τζίτζιος Ιωάννης, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κομοτηνής κος Αγγελίδης Νικόλαος, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ κος Μήτσιου Δημήτριος και η κα Μπαλάση Στέλλα Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ.

Ο λόγος ανατέθηκε στη συνέχεια στους προσκεκλημένους ομιλητές και πρωτίστως στην ευρωβουλευτή κα Κράτσα Ρόδη, η οποία περιέγραψε τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια  και ευρωπαϊκή οικονομία , τα υπέρ και τα κατά , αλλά κυρίως τι προσδοκά η πατρίδα μας από την Ευρώπη και αντίστοιχα τι προσδοκά η Ευρώπη από την Ελλάδα. Τόνισε ιδιαίτερα ότι μέσω του τρίπτυχου, ανάπτυξη καινοτομικών δράσεων, συνεργασία και εξωστρεφής προσανατολισμός, θα αποτελέσει το αντίδοτο για την ανάπτυξη της χώρας μας.


Ο κος Κορκίδης Βασίλειος, Πρόεδρος της ΕΣΣΕ, δεύτερος ομιλητής της ημερίδας, δεν αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχείρηση στην χώρα μας, τα οποία είναι γνωστά σε όλους , αλλά στις προτάσεις και τις δράσεις  της ΕΣΕΕ για την ανάκαμψη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.

Το κύριο βάρος της παρουσίασης και της ανάλυσης της επιχειρηματικότητας, τις προοπτικές του σήμερα και του αύριο για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής, ανέλαβαν και τεκμηρίωσαν με την εισήγησή τους οι εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Χαλκιδικής κος Συργανίδης Θεόδωρος , διευθυντής, και ο κος Λειβαδιώτης Αναστάσιος, υπεύθυνος έργων. Οι δύο ομιλητές επικεντρώθηκαν στα  τέσσερα βασικά παραγωγικά συστήματα του νομού που είναι (α) ο μαζικός τουρισμός, η β΄ κατοικία, οι υπηρεσίες και οι εμπορικές δραστηριότητες, (β) ο αγροδιατροφικός τομέας, (γ) ο κλάδος των κατασκευών και (δ) η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας. Ιδιαίτερα βαρύτητα δόθηκε κατά την παρουσίασή τους στην ύπαρξη ενός ισχυρού “brand name”  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , για τα προϊόντα της Χαλκιδικής..

Οι κύριοι Πόρτολος Δημήτριος, πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ» και Τσάνταλης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος της εταιρίας «Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΑΕ», προσκεκλημένοι ομιλητές στην ημερίδα ως καταξιωμένοι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής και βραβευμένοι με το Ελληνικό βραβείο “Business for Peace” για το «Ηθικό Επιχειρείν» από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC ΕΛΛΑΣ),  παρουσίασαν με τον δικό τους ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας κατατέθηκαν και καταγράφηκαν αξιόλογες προτάσεις για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής, που σίγουρα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και οι οποίες βέβαια θα επεξεργασθούν και θα αξιοποιηθούν.

Στην  ημερίδα παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους o βουλευτής Χαλκιδικής κος Καρανάσιος Ευθύμιος, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας μας, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και σωματείων της Χαλκιδικής, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Πολύγυρος, 4 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κου ΚΟΡΚΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα – Προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την Ανάπτυξη της Χαλκιδικής» συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής με την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 17.30 στο συνεδριακό κέντρου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κου Κορκίδη Βασιλείου, που ήταν και ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές της ημερίδας, με τα προεδρεία των εμπορικών συλλόγων και σωματείων της Χαλκιδικής.


Στη συνάντηση ο κος Κορκίδης  αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχείρηση στην χώρα μας, τα οποία είναι γνωστά σε όλους , αλλά στις προτάσεις και τις δράσεις  της ΕΣΕΕ για την ανάκαμψη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ο κος Κορκίδης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Χαλκιδικής και απάντησε στα ερωτήματα που του θέσανε οι εκπρόσωποι τους .


Τον κο Κορκίδη συνόδευαν ο κος Φιλιππίδης Παντελής,  πρόεδρος των Εμπορικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο κος  Ηλιάδης Χρήστος, Γ΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, και ο κος  Καρανίκας Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: