Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αυτοί είναι οι στόχοι της Βόρειας Κορέας

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ

Τα τύμπανα πολέμου ηχούν στη Βόρεια Κορέα...Πριν από λίγες ώρες αποκαλύφθηκε ο χάρτης με τους αμερικανικούς στόχους του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ουάσινγκτον, Όστιν, Τέξας και Χαβάη φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο του ηγέτη της χώρας καθώς όπως φαίνεται και απο τη φωτογραφία βρίσκεται στο γραφείο του μαζί με τέσσερις αξιωματικούς, ενώ πίσω τους φαίνεται ξεκάθαρα ένας χάρτης των ΗΠΑ που φέρει την επιγραφή «σχέδιο στρατηγικής για να χτυπήσουμε τις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph μάλιστα ως στόχος στο Τέξας φαινεται να είναι η κατοικία του πρωην αμερικανού προεδρόυ Τζόρτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Έχουν περάσει 12 χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα, από την ημέρα που ο Τζορτζ Μπους είχε χαρακτηρίσει τη Β. Κορέα «Άξονα του Κακού», κάτι που φερει βαρέως ακόμα ο βορειοκορεάτης ηγέτης.

Την ίδια ώρα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξ αιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.

«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως», αναφέρεται σε βορειοκορεατική ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.

Παρέμβαση Ρωσίας για αυτοσυγκράτηση

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα όπως και τις ΗΠΑ να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι στη χώρα έχει κηρυχθεί κατάσταση πολέμου κατά της Σεούλ.

«Αναμένουμε από τα δύο στρατόπεδα να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και ότι κανείς δεν θα ξεπεράσει το σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ο Γκριγκόρι Λογκβίνοφ, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν μπορούμε φυσικά να μείνουμε αδιάφοροι την στιγμή που υπάρχει μια κλιμάκωση της έντασης», πρόσθεσε.

Διπλωματική πηγή, που επικαλείται το Ίντερφαξ, δήλωσε σχετικά με την θέση της Ουάσινγκτον και της Σεούλ στην τρέχουσα κρίση: «Η κατάσταση είναι βεβαίως πολύ τεταμένη και επικίνδυνη, αλλά υπάρχουν και ενθαρρυντικά στοιχεία, η αντίδραση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας είναι μετρημένη και ήρεμη έως έναν βαθμό».

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: