Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση Μεταλλωρύχων στη Μεγάλη Παναγία (Φωτο)


Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί οι εργαζόμενοι της εταιρείας και κάτοικοι που είναι υπέρ της επένδυσης στη διασταύρωση της Μ. Παναγιάς.

Με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε 5000 που θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, όλοι μαζί φωνάζουμε το ναι στα μεταλλεία" εκατοντάδες κάτοικοι της Βορειονανατολικής Χαλκιδικής διατρανώνουν τη θέληση τους για ανάπτυξη, πρόοδο, εργασία και ευημερία.



Άνθρωποι όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι στις στοές των ορυχείων, στα εργοστάσια, στις διοικητικές υπηρεσίες, εργάτες και μηχανικοί έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση της Μ.Παναγίας. Επίσης παραβρέθηκαν εκλεγμένοι παράγοντες του τόπου και εκρπόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων.

Στη Μ.Παναγία βρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Δημήτρη Τσούφη. "Σας μεταφέρω μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εγγυάται ότι δεν θα χάσετε τη δουλειά σας" είπε ο κ.Γεωργιάδης και άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση.

«Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία, ή θα πάει μπροστά; Θεματοφύλακες του περιβάλλοντος αυτής της περιοχής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Στηρίζουμε την επένδυση» δήλωσε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας.


Ο πρόεδρος της ΤΚ Στρατωνίου, Νίκος Ζαγοράκης, μιλώντας εκ μέρους των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Στανού, Βαρβάρας, Μ.Παναγίας, Πυργαδικίων, Ολυμπιάδος, Σταγείρων, ξεκαθάρισε ότι  στηρίζουν πλήρως τις αποφάσεις του Δημντοικού Συμβουλίου για τη συνέχιση και επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, ώστε στα πλαίσια της αειφόρου μεταλλευτικής δραστηριότητας να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας το μεταλλευτικό πεδίο της περιοχής, πάντα σε συνύπαρξη με τις δραστηριότητες του τουρισμού κα του πρωτογενούς τομέα.

halkidikinews.gr




Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: