Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μαθήματα …καθαρής ελληνικής ιστορίας, θέλει να προσφέρει η Χρυσή Αυγή Ροδόπης

ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ο Νίκος Τσουμαρέλης υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης υποστήριξε ότι «δεν κάνουμε κατήχηση διδάσκουμε την ελληνική ιστορία και αυτό γίνεται από εκπαιδευτικούς. Ακούστηκαν διάφορα που δεν ισχύουν»

Για παιδομάζωμα κάνειλόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ενώ η ΔΗΜΑΡ μιλά για σχολεία μίσους

«Ομιλίες» και... μαθήματα που άρχισε η Χρυσή Αυγή σε μικρά παιδιά κάνοντας λόγο για «κύκλο πνευματικής αφύπνισης» και «μικρούς φίλους του κινήματος» και προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις, έχει σκοπό να επεκτείνει και στο νομό Ροδόπης η οργάνωση. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μέσω του ράδιο Χρόνος 87,5 ο Νίκος Τσουμαρέλης υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης πραγματοποιώντας ραδιοφωνική παρέμβαση.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά η Χρυσή Αυγή ήδη από το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατικής Αττικής στην Αρτέμιδα «άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων».

Περισσότερα από 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους συμμετείχαν. Η κατήχηση βασίζεται σε κείμενο του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967 και είχε αναρτηθεί πρόσφατα στη σελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με αυτό, «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη δια μέσου της φαντασίας».

Η λέξη κατήχηση που χρησιμοποιήθηκε στο δημοσίευμα πανελλαδικής εφημερίδας που έφερε στο φως το θέμα, προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και μάλιστα ο κ. Τσουμαρέλης υποστήριξε ότι «δεν κάνουμε κατήχηση διδάσκουμε την ελληνική ιστορία και αυτό γίνεται από εκπαιδευτικούς. Ακούστηκαν διάφορα που δεν ισχύουν. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα Ελληνόπουλα να συμμετέχουν σε αυτά τα μαθήματα, γιατί ότι η ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία εννοείται ότι δε μας βρίσκει σύμφωνους γιατί γράφτηκε από τις κυρίες Ρεπούση και Δραγώνα και δεν έχουν καν ένα στοιχείο ελληνικότητας».

Ο υπεύθυνος της οργάνωσης στο νομό μας παραδέχτηκε ότι «έχουν αλλάξει πολλά στα βιβλία προς το καλύτερο, αλλά για εμάς είναι ανεπίτρεπτο τα Ελληνόπουλα να μη διδάσκονται καθαρά την ελληνική ιστορία». Βέβαια απέρριψε όσους υποστηρίζουν ότι τα παιδιά χειραγωγούνται λέγοντας «είμαι πατέρας δύο παιδιών και δε θα επέτρεπα σε κανένα να χειραγωγήσει τα παιδιά μου, δε θέλουμε να χειραγωγήσουμε τα παιδιά, θέλουμε να διδάξουμε την ελληνική ιστορία». 

Τέλος έκανε γνωστό ότι υπάρχει διάθεση και στη Ροδόπη να δημιουργηθούν αντίστοιχα τμήματα εκμάθησης της ελληνικής ιστορίας.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή κάνει μαθήματα στα γραφεία του κόμματος από την ηλικία των 6 ετών! «Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο μια εγκληματική συμμορία, όπως η Χρυσή Αυγή να μαζεύει παιδάκια για να τους κάνει πλύση εγκεφάλου με ναζιστική προπαγάνδα.

Ο στόχος βέβαια αυτού του σύγχρονου παιδομαζώματος είναι να παραχθούν γενίτσαροι του χιτλερισμού, φανατικοί που θα αποτελούν υποχείρια της καλοζωισμένης ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή, βέβαια, κάνει τη δουλειά της. Με αυτούς που είναι πραγματικά να απορεί κανείς είναι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που την περιβάλλουν με σκανδαλώδη ασυλία, η κυβέρνηση που υιοθετεί την ατζέντα της ενισχύοντας την περαιτέρω, καθώς και μέρος των ΜΜΕ που της κάνουν συστηματικά δωρεάν διαφήμιση.

Είναι καιρός πια να ενεργοποιηθεί μαζικά η ελληνική κοινωνία για να σταματήσουν οι χιτλερικοί την υπονόμευση της ελευθερίας όλων μας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ανατριχίλα προκαλεί» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ «η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», όπως και αυτές που υπάρχουν στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής με 6χρονα και 7χρονα παιδάκια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Διάπλαση των Παίδων”».

Για πολλοστή φορά, προστίθεται στην ανακοίνωση, «οι νοσταλγοί του Χίτλερ δείχνουν το πραγματικό πρόσωπό τους, ακολουθώντας πρακτικές και λογικές χουντικών καθεστώτων». Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «Οι σχολές του μίσους, της βίας και της προώθησης των ναζιστικών αντιλήψεων δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από το δημοκρατικό κόσμο και την ευνομούμενη Πολιτεία. Είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της».

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι "επίμαχες φωτογραφίες" αφορούν ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματός μας. Πολύ σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες. Θα καλύψουμε έτσι ένα μεγάλο κενό, καθώς το κράτος της Ρεπούση μόνο ελληνική Ιστορία δε μαθαίνει στα παιδιά μας.

Δήμος Μπακιρτζάκης

Πηγή: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: