Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία κατά της λειτουργίας του εργοστασίου εξόρυξης χρυσού, στη Μεγάλη Παναγία

Εκατοντάδες οι συγκεντρωμένοι, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή

«Χρυσές υποσχέσεις, μαύρο μέλλον» χαρακτήρισαν τη σχεδιαζόμενη επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, κάτοικοι και φορείς που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας.

Από νωρίς, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός διενεργώντας ελέγχους σε αυτοκίνητα και λεωφορεία που κατέφθαναν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου οι επιβάτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες, οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν με συνθήματα την αντίθεσή τους στο «τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο», όπως το χαρακτήρισαν, που συντελείται στην περιοχή.

Για «καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, του τόπου μας και της ζωής όλων μας», παρά τις γνωματεύσεις επιστημονικών φορέων και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, κάνει λόγο ανακοίνωση των Επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Στρυμονικού κόλπου.

Γίνεται επίσης λόγος για «προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης, με στόχο να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β.Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή».

Η διαμαρτυρία άρχισε νωρίτερα με συγκέντρωση στην Ιερισσό και πορεία προς τη Μεγάλη Παναγιά. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται μετά τις προσαγωγές που ακολούθησαν την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: