Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη του Ευθύμη Καρανάσιου στο Βελιγράδι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων με επικεφαλής τον κ. Άκη Γεροντόπουλο, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τον κ. Eυθύμιο Καρανάσιο, Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδος Φιλίας Ελλάδος-Σερβίας πραγματοποίησε επίσκεψη στις 13-14 Φεβρουαρίου 2013 στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της επίσημης  έναρξης του Προγράμματος Διδυμοποίησης (Τwinning) της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ενίσχυση Δυνατοτήτων Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας στη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης».

Η επίσημη τελετή της έναρξης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την 13η Φεβρουαρίου 2013, στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Σκοπός του Προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, λογοδοσίας και διαφάνειας της σερβικής Εθνοσυνέλευσης. Επιπροσθέτως, στους κύριους στόχους του Προγράμματος περιλαμβάνονται η ενίσχυση του αντιπροσωπευτικού ρόλου του σερβικού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης της νομοθετικής και εποπτικής λειτουργίας του.


Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο 2013 μέχρι τον Ιούνιο 2014 από την Βουλή των Ελλήνων και την σερβική Εθνοσυνέλευση, σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα, τη Σλοβακία και το Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Βελιγράδι, η ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης σερβικού Κοινοβουλίου, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των εκατέρωθεν Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδος – Σερβίας.

Γραφείο Ενημέρωσης & Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: