Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στις 27 Φεβρουαρίου η απόφαση του δικαστηρίου για την υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης που θα λάβει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στην υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου η απόφαση θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Φεβρουαρίου.

Σήμερα στο δικαστήριο αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια οι οποίοι θα κληθούν και αύριο να προβάλουν τα επιχειρήματα τους καθώς υπερασπίζονται και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Με τις αγορεύσεις ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης η οποία ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Ο νυν δήμαρχος μίλησε για τον "πάγκο" του Λεμούσια ενώ η κ.Αράπογλου έκανε λόγο για "δεξί χέρι του δημάρχου".
Εχω την αίσθηση ότι δικάζουμε με αποδείξεις. Ούτε με γνώσεις ανατομίας ούτε επιπλοποιείας.» είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος Αλέκα Μαύρου - Τσάκου, συνήγορος του Μ.Λεμούσια.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσάκος, στην αγόρευσή του επιτέθηκε στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά η οποία διενήργησε την έρευνα και συνέταξε το πόρισμα για το έλλειμμα στο δήμο, το οποίο το προσδιορίζει στα 51,4 εκατ. ευρώ. «Ηρθε εδώ να ερμηνεύσει, παρά να καταθέσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσάκος ο οποίος απέδωσε σκοπιμότητα στην επιθεωρήτρια ενώ ισχυρίστηκε ότι το πόρισμα στερείται κάθε αξιοπιστίας. «Εκανε λάθος στις αντιγραφές και στις προσθέσεις».

Οπως επισήμανε «η προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε είναι άκυρη» ενώ υποστήριξε αναφερόμενος στην επιθεωρήτρια υποστήριξε ότι «το προανακριτικό όργανο δεν μπορεί να συντάξει πόρισμα». Αμφισβήτησε ευθέως την αξιοπιστία του Παναγιώτη Σαξώνη τον οποίο χαρακτήρισε "επικίνδυνο άνθρωπο" χαρακτηρίζοντας τον με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς ως "αναβλύζουσα πηγή αληθείας". «Γιατί κατηγορεί τον πελάτη μου; Είναι ένα ερώτημα που τίθεται από πολλούς. «Εχει το κίνητρο να πάρει το ελαφρυντικό με την καταδίκη των άλλων. Υπάρχει σαφής σκοπιμότητα» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Μάλιστα αναφερόμενος στην κατάθεση του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια είπε: «Μίλησε για "Καμόρα" αυτός που την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του αντιδημάρχου Καπόν έκανε συνεδρίαση και τον αποκεφάλισε επειδή ήταν εκτός γραμμής. Αυτός ο μάρτυς δεν μπορεί να είναι ο άρχων της πόλης».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: