Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Εκρηξη βόμβας στον πρώτο όροφο στο The Mall στο Μαρούσι

Σύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο τραυματίες ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στο εμπορικό κέντρο. Εκλεισε και ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» με εντολή της Αστυνομίας.

Βυθούλκας Διονύσης

Εκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στον πρώτο όροφο όροφο του εμπορικού κέντρου The Mall στο Μαρούσι.

Είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 09.55 στην Ελευθεροτυπία και στις 9.58 στην ιστοσελίδα zougla.gr όπου άγνωστος έλεγε πως θα εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά.

Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν τραυματιστεί ελαφρά δύο άντρες της εταιρίας security και μεταφέρονται στο ΚΑΤ ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στο εμπορικό κέντρο. Εκλεισε και ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» με εντολή της Αστυνομίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται πυροτεχνουργοί ενώ στο σημείο βρίσκονται άλλα δύο ασθενοφόρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.
Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά καταστήματα του εμπορικού κέντρου είναι κλειστά τις Κυριακές, λειτουργούν όμως οι χώροι αναψυχής (καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Ν. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: