Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Μπλόκο» στα διόδια Αιγινίου από φορείς και κατοίκους της Πιερίας

Φωτογραφία:  Eurokinissi

Αντιδρούν στη λειτουργία τους

Θεσσαλονίκη
Ανοιχτά παραμένουν τα διόδια Αιγινίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών και οι οδηγοί διέρχονται χωρίς να πληρώνουν, λόγω των κινητοποιήσεων κατοίκων δήμων της Πιερίας και κινήσεων πολιτών, που αντιδρούν στη λειτουργία του νέου σταθμού.

Ανοιχτά είναι και τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά, ενώ κανονικά λειτουργούν τα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς επί της εθνικής οδού.

Οι σταθμοί στο Αιγίνιο και στον παράπλευρο δρόμο της Λεπτοκαρυάς είχε αποφασιστεί να τεθούν σε λειτουργία από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω των κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις τους, με ομάδες περιφρούρησης για να μην λειτουργήσουν οι νέοι σταθμοί.

«Προβλέπονται τρεις σταθμοί διοδίων σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων, σε Μάλγαρα, Αιγίνιο και από το 2013 και στο Νησέλι και δεν έχει γίνει ούτε ένας από τους προβλεπόμενους παράδρομους. Μας αποκλείουν από παντού και δε θα το επιτρέψουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος.

Στη Λεπτοκαρυά, οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν τα παράπλευρα διόδια με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, για τα οποία ζητούν την κατάργησή τους, ενώ ζητούν επίσης να μειωθεί η τιμή στα μετωπικά διόδια επί της εθνικής οδού.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης , Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε ότι είναι υποχρεωτικά τα διόδια για να γίνονται και να συντηρούνται έργα, όμως επισήμανε ότι για τις περιπτώσεις των μόνιμων κατοίκων θα μπορούσαν να εφαρμοστούν λύσεις, όπως η έκδοση καρτών ελεύθερης διακίνησης γι΄ αυτούς ή η κατασκευή παράπλευρων δικτύων που θα εξυπηρετούν τις περιοχές τους. Και για την περίπτωση αυτή τόνισε την ανάγκη διαλόγου με τη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε προβληματική τη λειτουργία των διοδίων με αυτόν τον τρόπο, επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει προηγηθεί διάλογος ή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και ζήτησε να δοθεί παράταση στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου μέχρι να φροντίσει το υπουργείο ή ο ανάδοχος να γίνουν οι παράπλευροι δρόμοι ή να εφαρμοστεί το μέτρο των καρτών δωρεάν διέλευσης.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: