Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά

Εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ εντόπισε η αντιτρομοκρατική που συμμετέχει στις έρευνες

Βυθούλκας Διονύσης

Ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού 340 σημειώθηκε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες άλλες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπήρχαν στο σημείο και τα δυο οχήματα.


Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς που προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών ενώ στις έρευνες συμμετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενώ θα εξεταστούν προσεκτικά οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης εξωτερικών χώρων που βρίσκονται και στο κτίριο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και παρακείμενων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.. Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί:

- μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά,

- μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου,

- εννέα (9) κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στις 03.10 π.μ. καμένο σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης.

Το όχημα το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί στις 12 Ιανουαρίου στη Μεταμόρφωση μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί στην επίθεση γι' αυτό θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση ωστόσο πιθανολογείται πως είναι όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: